Autonieuws

Stijlvol maatpak voor Ferrari California T

De California onderging een van de meest geslaagde facelifts voor een auto allertijden. Ferrari's instapper transformeerde hierdoor van een muurbloempje naar een veel gevraagd model. En hij kan nog veel fraaier als zeer speciale California T Tailor Made.

Ook in China is de geprezen transformatie van de Ferrari California, met atmosferische V8, naar California T, voorzien van achtcilinderturbo, niet onopgemerkt voorbijgegaan. En Ferrari zou Ferrari niet zijn om hiervan optimaal te profiteren door in Shanghai een Tailor Made-uitvoering tentoon te stellen die de aandacht vestigt op het (kostbare) maatwerkprogramma van de Italiaanse renstal.

Ingrid-grijs
Dat een Ferrari per se gespoten moet zijn in 'Rosso Corsa' is een geloofsovertuiging dat ze zelfs in Modena al lang niet meer aanhangen. Geel, zwart, wit en blauw; tegenwoordig pronken Ferrari's in alle kleuren van de regenboog. Ook de zacht grijze lak op deze California T Tailor Made mag er zijn. De kleur heet Grigio Ingrid, vernoemd naar Ingrid Bergman, een Zweedse actrice maar tevens eerste klasse dame die furore maakte halverwege de vorige eeuw, onder andere door zichzelf regelmatig te vertonen in haar dito grijze Ferrari 375 MM.

Kennedy-bruin
Een andere dame die ter inspiratie diende en ooit daadwerkelijk aangesproken moest worden met First Lady, is Jacqueline Kennedy, de voormalige vrouw van de in 1963 vermoorde Amerikaanse president John F. Kennedy. Beter bekend als 'Jackie' is zij vandaag de dag nog altijd een groot voorbeeld voor velen vrouwen en zo ook Ferrari. Het mokkabruine interieur van de zeer speciale California T is namelijk een knipoog naar de bekende stoelen van de familie Kennedy. Een moderne twist is dan weer dat de zetels in de Ferrari een stuk comfortabeler ogen en dat ongetwijfeld ook zijn.
Zelfs de vloermatten zijn noemenswaardig, vindt Ferrari. Die zijn namelijk gemaakt van 100% wol van Nieuw-Zeelandse schapen. Een zachte landing van de voeten is daardoor gegarandeerd, maar bovenal staat het erg chic in combinatie met de rest van de detailrijke cockpit.

Gerelateerde artikelen

Handling Package voor strakkere Ferrari California T

Autonieuws
Ferrari California T Handling Package
> Artikel lezen

Novitec Rosso doet Ferrari California T

Tuning & styling
Novitec Rosso Ferrari California T
> Artikel lezen

70 jaar Ferrari wordt gevierd met deze special editions

Autonieuws
> Artikel lezen

Novitec Rosso maakt Ferrari California T lekker breed

Tuning & styling
Novitec Rosso California T
> Artikel lezen

Ferrari California T 'Vettel Edition' gespot

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.