Autonieuws

Vernieuwde Hyundai i30 vanaf € 19.995,-

Maanden geleden al weer maakte Hyundai melding van de vernieuwde i30 die tevens verkrijgbaar zou zijn met een langverwachte turbomotor. Nu heeft het merk ook de prijzen bekendgemaakt.

De optische veranderingen aan de Hyundai i30 zijn behoorlijk groots. Vooral in de voorzijde ging het mes er diep in met als uitkomst een agressiever gestileerde voorbumper en grille, alsook hertekende koplampen. Ook de bumper en de lichtunits aan de achterzijde zijn strakgetrokken en er zijn nieuwe wieldesigns beschikbaar.

Beperkt motorgamma
Vanaf de marktintroductie is de vernieuwde i30 leverbaar met slechts twee motoren. De 136 pk sterke 1.6 CRDi-diesel is het meest interessant voor de zakelijke rijder, want die komt in aanmerking voor 20% bijtelling. Zowel met standaard handbak als met de optionele 7-traps automaat met dubbele koppeling. Wil je liever de i30 Wagon rijden en toch profiteren van een lagere bijtelling, dan ben je aangewezen op DCT-automaat.
Benzine-rijden kan voorlopig enkel met de vertrouwde 1.6 GDI die 135 pk weet te ontwikkelen. Dat betekent dat de geblazen en krachtige 1.6 T-GDI kennelijk nog eventjes op zich laat wachten.

Prijzen
Wanneer de vernieuwde Hyundai precies bij de dealer staat is niet bekend gemaakt, evenals voor welke motorisering en uitvoering de vanafprijs van € 19.995,- geldt. De vijfdeurs Business Edition is er in elk geval voor € 23.495,- en de Wagon-variant staat voor € 24.995,- in de boeken. De Business Edition met 7-traps DCT is beschikbaar vanaf € 26.490,-.

Gerelateerde artikelen

Nog een paar weekjes tot de Hyundai i30 Wagon

Autonieuws
Nog een paar weekjes tot de Hyundai i30 Wagon
> Artikel lezen

Nieuwe Hyundai i30 Wagon: minder wulps, wel ruimer

Autonieuws
> Artikel lezen

Hyundai i30 Wagon vanaf € 13 per bagageliter

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.