Autonieuws

Volkswagen teast met extreem brede Golf GTI

Omdat één virtuele Gran Turismo-racer kennelijk niet genoeg is, heeft Volkswagen er nog eentje uit de digitale pen laten vloeien. Ditmaal losjes gebaseerd op de Golf GTI maar daardoor zeker niet minder spectaculair. Integendeel zelfs. Een voordeel van computerpixels.

Ontwikkelaar Polyphony Digital kan langzamerhand op de lauweren gaan rusten nu het bedrijf de spectaculaire virtuele racers voor Gran Turismo 6 gewoon aan komen waaien. En het lijstje door autofabrikanten zelf bedachte GT-racers wordt nog langer dan 'ie al is: met de GTI Supersport Vision Gran Turismo, Volkswagen's tweede pixelraspaard voor die populaire racegame.

Extreem brede GTI
Om Golf GTI-fans in het bijzonder een plezier te doen heeft Volkswagen haar tweede GT6-racer geïnspireerd op dat iconische hatchback-model. En om dat letterlijk aan te dikken is de auto voorzien van een extreem brede carrosserie, die – hoe kan het ook anders – is opgetrokken uit carbon, want dat maakt 'm (zelfs virtueel) lichter en sneller. Snel zou de GTI Supersport Vision Gran Turismo overigens sowieso zijn, want Volkswagen rust 'm zeer waarschijnlijk uit met hetzelfde blok als de Roadster Vision: een 3.0 liter VR6-biturbo met ruim 500 pk en 665 Nm. En nu maar hopen voor de real life scheurneus dat de Golf R 400 de volgende stap is van Volkswagen. Of nog beter, het langverwachte productiemodel van de Golf GTI W12-650.

Gerelateerde artikelen

Opzij, opzij, opzij: deze Polizei-Golf R doet 290 km/h

Tuning & styling
> Artikel lezen

Volkswagen Gen.E voorbode voor Golf 8?

Autonieuws
Volkswagen Gen.E: is dit de Golf van de toekomst?
> Artikel lezen

Doe eens gek: ruil je 38 jaar oude Golf in op een bijna nieuwe

Autonieuws
Doe eens gek: ruil je 38 jaar oude Golf in op een bijna nieuwe
> Artikel lezen

Verliefd GTI-stelletje stapt in 'Jacky'-geruit huwelijksbootje

Autonieuws
> Artikel lezen

Volkswagen presenteert Polo GTI voor de rallysport

Autonieuws
> Artikel lezen

Mysterieuze Golf R met ovale kachelpijpen gespot

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.