Autonieuws

Nieuwe Jaguar XF geprijsd vanaf € 46.950,-

Hoewel het nog tot in de loop van de herfst wachten is alvorens ermee valt te rijden, weet Jaguar Nederland en haar dealers al wel wat het voor de nieuwe XF wil vangen.

Met de nieuwe XF wil Jaguar eens en voor altijd uit de schaduw treden van zijn Germaanse tegenhangers: de Audi A6, BMW 5-serie en Mercedes E-klasse. En dat begint natuurlijk bij concurrerende prijzen. Zo gezegd, zo gedaan.

Prijzen Jaguar XF diesel
Na ook een vluchtige blik op de prijslijsten van de genoemde concurrenten te hebben geworpen, valt te concluderen dat de nieuwe XF in de meeste gevallen hogere motorprestaties levert tegen gunstigere prijzen. Wegrijden in de Jaguar kan vanaf € 46.950,- met onder de kap de 163 pk sterke 2.0d viercilinder-diesel, gekoppeld aan een handbak. Wil je deze instapper met automaat, dan dient er € 3.000,- bijbetaald te worden. De 180 pk sterke versie van de 2.0d met handbak staat in de boeken voor € 49.150,- en voorzien van 8-traps automaat is dat € 51.650,-. De topper onder de diesels is de 3.0d, een zescilinder met 300 pk en automaat. Daarvan raak je minstens € 74.900,- armer.

Prijzen benzinemotoren

Benzine-rijden kan uiteraard ook en je zit er qua vermogen dan meteen warmpjes bij. De instapper geniet namelijk al een hoge 240 pk en deze tweeliter viercilinderturbo met standaard automaat is er voor € 61.150,-. Daarna volgen twee versies van de 3.0 liter V6. De variant zonder supercharger, goed voor 340 pk, is er vanaf € 81.150,- en de geblazen versie met 380 pk kost minimaal € 89.250,-. Beide drieliters genieten altijd de automatische ZF-transmissie en zijn desgewenst ook met vierwielaandrijving te verkrijgen. De prijzen bedragen in dat geval respectievelijk € 86.150 en € 94.500,-.

Gerelateerde artikelen

Eerste glimp van acrobatisch debuterende Jaguar XF

Autonieuws
Jaguar XF
> Artikel lezen

Nieuwe Jaguar XF kijkt op Londen en concurrentie neer

Autonieuws
Jaguar XF
> Artikel lezen

Nieuwe Jaguar XF als fotomodel geslaagd

Fotogalleries
> Artikel lezen

Nieuwe Jaguar XF wordt liftback met grote achterklep

Spyshots
Grote achterklep voor nieuwe Jaguar XF
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.