Autonieuws

Mercedes-Benz gaat pickup bouwen

Mercedes-Benz heeft officieel laten weten met een pickup op de markt te komen. Volgens de Duitsers de eerste pickup van een premium fabrikant. Ondanks dat hij ontwikkeld en gebouwd gaat worden door Mercedes' bedrijfsauto-afdeling zullen er sterke auto-invloeden aanwezig zijn, zo laat Mercedes ons weten.

Mercedes springt naar eigen zeggen in een groeiend segment. Steeds meer pickups worden niet puur gebruikt als sterke werkpaarden, maar meer ook voor privé doeleinden en voor kleinere ondernemers. En die doelgroep vraagt naar meer luxe en comfort. En dat wil Mercedes-Benz graag bieden met haar pickup.

Designtekening
De pickup, die de concurrentie aan zal gaan met onder meer de Volkswagen Amarok, Ford F-150 en Dodge Ram komt voor het einde van dit decennium op de markt. Een idee van hoe het model eruit komt te zien geven de Duitsers ons alvast dankzij bijgevoegde designtekening.

Meer pickups in de maak?
Mercedes-Benz is op tijd met haar aankondiging, maar als de pickup op de markt komt zijn ze vermoedelijk niet meer de enige. Er wordt al lange tijd gesproken over een Audi pickup, Hyundai heeft ons met de Santa Cruz Crossover Truck een idee gegeven van hun visie hierop en ook Nissan Titan en Toyota Tacoma gaan meer upmarket. Een interessante ontwikkeling.

Gerelateerde artikelen

De Mercedes onder de pickups trotseert de sneeuw

Spyshots
> Artikel lezen

Eerste shots van Mercedes-Benz X-klasse

Spyshots
> Artikel lezen

Maak kennis met de Mercedes-Benz A-klasse Sedan

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes X-klasse: Duits werkpaard met Japanse genen

Autonieuws
> Artikel lezen

Wist je dat de X-klasse niet Mercedes’ eerste pick-up is?

Autonieuws
Wist je dat de X-klasse niet Mercedes’ eerste pick-up was?
> Artikel lezen

In deze pick-up van Mercedes wil je best gezien worden

Autonieuws
Mercedes-Benz X-klasse Concept
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.