Autonieuws

Prijzen ´kleine´ Hummer H3 bekend

Na het succes van de Hummer H2 komt de Amerikaanse terreinautofabrikant nu met de H3. De relatief kleine Hummer is leverbaar vanaf € 54.990,- en dat maakt Hummer-rijden een stuk betaalbaarder.

De import van Hummer wordt sinds kort verzorgd door Kroymans. Kroymans is geen onbekende speler, zij importeren onder andere Ferrari, Maserati, Kia en Saab. Kroymans Hummer is de officiele import-organisatie van Hummer voor Nederland, België, Luxemburg en Duitsland.
 
Compacte Hummer
Eind 2004 presenteerde Hummer de H3. Het is, voor Hummer-begrippen, een compact model dat veel praktischer is dan de enorme H1 en H2. Bovendien is de auto meer gericht op comfort, maar dan wel gecombineerd met Hummer´s uitstekende terreinkwaliteiten. De combinatie van z´n bijzonder kenmerkende uitstraling en de uitstekende terreinkwaliteiten maken de Hummer tot een unieke auto.
 
3.5 liter vijfcilinder
Hummer presenteert met de komst van de H3 voor het eerst geen V8 maar een vijfcilinder lijnmotor onder de kap van de auto. De 3.5 liter metende vijfcilinder is uitgerust met dubbele bovenliggende nokkenassen en variabele kleptiming. De motor levert een vermogen van 220 pk en een koppel van 305 Nm. Standaard is deze gekoppeld aan een handgeschakelde viertraps automaat maar een handgeschakelde bak is ook leverbaar. Ondanks de vijfcilinder moeten de prestaties volgens Hummer gelijk zijn aan die van de H2 die wel voor een V8 wordt aangedreven.
 
Betaalbare Hummer
Met de komst van de H3 wordt Hummer-rijden een stuk betaalbaarder. De H2 staat voor een bedrag van € 97.400,- in de prijslijsten. De H3 kost iets meer dan de helft en is er in Comfort-uitvoering vanaf € 54.990,-. Voor dat geld staat er een enorme SUV voor de deur die is voorzien van zaken als airbags voor bestuurder en passagier, airco, cruise control, elektrisch bedienbare ramen en mistlampen vóór. De Advantage kost € 61.990,- en heeft als extra´s onder meer een audiosysteem en een trekhaak. De luxueuze Executive heeft daar bovenop zaken als lederen bekleding, elektrisch verstelbare stoelen, verwamde stoelen, chromen side steps en een roof rack en staat voor en bedrag van € 69.900,- bij de dealers.
 
Goedkoper dan een X5 of ML
Dat Hummer met de komst van de H3 een veel grotere doelgroep aan zal gaan spreken moge duidelijk zijn. Niet alleen is de H3 veel praktischer in gebruik en daardoor ook beter geschikt voor ´normale´ woonwijken, de H3 is ook betaalbaar. Voor net geen 55 mille staat er een Hummer voor je deur. Dat is een bedrag dat je ook zult moeten reserveren voor een BMW X5, Mercedes ML of Volkswagen Touareg. Steker nog, de H3 is daarmee een stuk goedkoper en komt meer in de klasse van de BMW X3. Dat Hummer flink gaat scoren met de H3 staat wat ons betreft als een paal boven water.

Gerelateerde artikelen

Hummer met drie concepts op SEMA Motor Show

Autonieuws
Hummer met drie concepts op SEMA Motor Show
> Artikel lezen

Twee ijzersterke HUMMER H3´s op SEMA

Autonieuws
Twee ijzersterke HUMMER H3´s op SEMA
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.