Autonieuws

Groen licht voor MINI Superleggera

Weet je nog, de MINI Superleggera Vision Concept die vorig jaar op het Concorso d’Eleganza Villa d’Este werd voorgesteld? Als we de Britse media mogen geloven heeft BMW groen licht gegeven voor de productie van de Engels/Italiaanse cabrio.

Een officiële bevestiging vanuit BMW of MINI is er nog niet, maar die zit er al wel een tijdje aan te komen. Eind vorig jaar konden we immers al meldden dat MINI het ontwerp van de Superleggera Vision had gepatenteerd. Volgens het Britse Car Magazine gaat 'ie in 2018 in productie.

Nieuwe poging
De Roadster en de Coupé keren niet meer terug. De beide autootjes werden door iedereen toegejuicht, maar succes bleef uit. MINI gaat met de Superleggera Vision een tweede poging wagen om het segment van de kleine roadster te veroveren. Dat betekent de concurrentie aan gaan met de MX-5 van Mazda. En als de prijs inderdaad rond de 35 mille luidt, zou hij dat best kunnen.

Toch niet elektrisch
Het concept van de Superleggera Vision had een elektrische aandrijflijn omdat er onder de motorkap niet genoeg ruimte zou zijn voor een conventionele krachtbron. Daar hebben de Britten kennelijk wat op gevonden, want de productieversie krijgt toch een verbrandingsmotor. Verdere details? Daarop moeten we nog een paar jaar wachten.

Gerelateerde artikelen

MINI zet groot (geschut) in tijdens Dakar 2018

Autonieuws
> Artikel lezen

Mini Electric Classic kan verleden niet met rust laten

Autonieuws
> Artikel lezen

MINI Yours Customised gaat nog een stapje verder

Autonieuws
> Artikel lezen

Mini gaat dik met John Cooper Works GP Concept

Autonieuws
Mini
> Artikel lezen

Moderne MINI brengt ode aan vroegere 1275 GT

Autonieuws
> Artikel lezen

MINI Hatchbacks en Cabrio bijgepunt en zuiniger

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.