Autonieuws

Eerste glimp van acrobatisch debuterende Jaguar XF

Z’n echte debuut maakt ‘ie in april op de New York Auto Show, maar Jaguar heeft een week eerder een spectaculaire onthulling van de nieuwe XF gepland. De compleet nieuwe XF gaat op 24 maart koorddansend in Londen het water oversteken.

Ja, je leest het goed, koorddansend. Om te benadrukken hoe lichtgewicht en wendbaar de nieuwe XF is sloot Jaguar de handen ineen met een Engelse stuntman. Hij gaat de XF over twee 34 millimeter dikke kabels naar de andere kant van het water sturen. Een week later staat de auto op de New York Auto Show te schitteren, waar hij dan z'n showdebuut maakt.

Lichter en zuiniger

Jaguar belooft ons een compleet nieuwe XF. Afgaande op de teaser die het Engelse merk ons stuurde en foto's van onze spionagefotograaf, zouden we dat niet snel zeggen. Want de uiterlijke verschillen met z'n voorganger zijn minimaal. Maar er is wel degelijk wat veranderd. Door de nieuwe aluminium basisstructuur verliest de auto flink wat kilo's en in combinatie met de nieuwe motoren zorgt dat voor een flink lager verbruik. De zuinigste Ingenium-diesel verbruikt 4,0 l/100 km. Over uitstoot wordt nog niets gemeld.

Nieuw interieur
En dan het interieur. Dat is veel strakker dan dat van z'n voorganger. We zien in ieder geval een nieuw infotainment-systeem met een groot scherm en het dashboard is voor een groot deel digitaal. Jaguar gaat met de trend mee: rustig en zonder al te veel knopjes. Uiteraard blijft de traditionele ronde drive controller aanwezig.

De marktintroductie van de nieuwe Jaguar XF staat gepland voor het najaar van 2015. Meer details vertellen we je op 24 maart.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Jaguar XF geprijsd vanaf € 46.950,-

Autonieuws
Jaguar XF
> Artikel lezen

Nieuwe Jaguar XF kijkt op Londen en concurrentie neer

Autonieuws
Jaguar XF
> Artikel lezen

Nieuwe Jaguar XF als fotomodel geslaagd

Fotogalleries
> Artikel lezen

Nieuwe Jaguar XF wordt liftback met grote achterklep

Spyshots
Grote achterklep voor nieuwe Jaguar XF
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.