Autonieuws

Jaguar XE Sportbrake: dit moet 'em zijn

Als Jaguar echt de strijd met de 3-serie, C-klasse en de A4 aan wil gaan, kan een stationwagon van de binnenkort leverbare XE niet uitblijven. En als die er zo uit ziet, zien wij deze Sportbrake graag verschijnen.

De Jaguar XE, die halverwege dit jaar in Nederland leverbaar wordt, is het kleine broertje van de XF. Het nieuwste lid van de familie moet gaan concurreren met de BMW 3-serie, Mercedes-Benz C-klasse en de Audi A4. En die hebben met de Touring, Estate en Avant een flink aandeel in het D-segment. Genoeg reden voor de geruchten dat ze bij Jaguar ook bezig zijn met een station.

Sportbrake
Jaguar wil zelf nog niks kwijt over een eventuele station-versie van de XE. Sterker nog, er zijn zelfs bronnen die de komst ervan tegenspreken. Jaguar zou zich vooral op crossovers willen gaan richten, niet op stationwagons. Maar mocht 'ie komen, dan zijn wij vrij zeker dat hij de naam Sportbrake gaat krijgen, de naam die eerder al werd gebruikt voor de stationversie van de Jaguar XF.

In beeld
Hoe een XE Sportbrake eruit zal zien? Dankzij deze rendering geven wij je een beeld. Van de neus tot de C-stijl blijft de XE helemaal hetzelfde, vanaf daar zijn de Sportbrake-kenmerken te zien. De achterdeuren krijgen nieuw gevormde ramen en de wielkasten zijn aangepast, zodat er een tailgate ontstaat. Het dak lijkt op dat van de XF Sportbrake, met een grote spoiler bovenop. Verder houdt de XE z'n looks met dezelfde bumper en achterlichten.

Motoren uit de sedan
Natuurlijk leent de XE Sportbrake het motorengamma van de sedan, wat de station dan wel erg aantrekkelijk maakt voor de Nederlandse markt, want de instapdiesel komt in aanmerking voor 20 procent bijtelling. Grote kans dus dat we hem net als de XF Sportbrake alleen als diesel zullen gaan zien. Als 'ie komt tenminste...

Gerelateerde artikelen

Spyshots: Jaguar XE SV Project 8 bijna klaar voor lancering

Spyshots
Spyshots: Jaguar XE SV Project 8 bijna klaar voor lancering
> Artikel lezen

XE SV Project 8 laat alle Jaguars achter zich

Autonieuws
XE SV Project 8 laat alle Jaguars achter zich
> Artikel lezen

Jaguar XE SV Project 8 is snelste sedan ter wereld

Autonieuws
> Artikel lezen

Brute Jaguar XE SV Project 8 jaagt over de Nordschleife

Autonieuws
Jaguar XE Project 8
> Artikel lezen

Jaguar XE SVR aast op M3 en C AMG-publiek

Spyshots
> Artikel lezen

XE SV Project 8 is sterkste Jaguar ooit

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.