Autonieuws

#Conceptcars

Dé 5 meest besproken conceptcars in Genève

Op voorhand waren wij er enigszins bang voor: zal de Autosalon van Genève gedurende editie 2015 nog verder wegzakken als glazen bol van de automotive branche? De afgelopen edities stonden immers al meer in het teken van alternatieve aandrijflijnen. Leuk en best interessant, maar waar zijn de gelikte conceptcars, volstrekt onzinnige maar o zo begeerlijke supercars en de felle, opdringerige lakkleurtjes?! Het was een beetje pet in 2013 en 2014. Maar in 2015 is de Geneefse autoshow weer helemaal terug, met deze 5 conceptcars waar iedereen het aldaar over heeft.

Bentley EXP 10 Speed 6
N01

Bentley EXP 10 Speed 6

De laatste keer dat Bentley een verrassend experiment losliet op een mondiale autoshow pakte zuur uit. De EXP 9 F, een bonkige SUV, kon niemand bekoren. Hoe anders is dat met de EXP 10 Speed 6. Zelfs je naam is mooi met zo'n koets. Lees meer »

Aston Martin Vulcan
N02

Aston Martin Vulcan

Wie heeft de grootste… spoiler? Het is veelal een stille competitie onder de Geneefse primeurs en normaliter niet zomaar een bekeken zaak. Dat moest deze editie maar eens anders, moet Aston Martin hebben gedacht door zelfs twee gevleugelde debutanten te onthullen. En die van de Vulcan heeft een net iets grotere wow-factor. Lees meer »

Audi Prologue Concept
N03

Audi Prologue Concept

Conceptcars waren voorheen in de regel karikaturen van een potentieel productiemodel. Tegenwoordig ligt dat anders. Studie- en showroommodellen zijn steeds trouwer aan elkaar. Laten we op onze knieën smeken dat Audi dat voortzet met de Prologue Avant. Zo schoon! Lees meer »

Infiniti QX30 Concept
N04

Infiniti QX30 Concept

Nog zo’n pareltje dat van ons zo in productie mag is de Infiniti QX30 Concept. Maar veelal lijkt ‘m daar de schoen te wringen bij Nissan’s luxemerk; aan opwindende conceptcars geen gebrek, wel aan dito productiemodellen. Toe, Infiniti, hou vanaf nu voet bij stuk alstublieft! Lees meer »

Kia Sportspace Concept
N05

Kia Sportspace Concept

Als je de Sportspace Concept in ogenschouw neemt dan is het toch niet te bevatten dat Kia er ruwweg tien jaar geleden nog de designvisie van een schoenendoos op nahield. Wellicht had het zelf ook nooit durven dromen ooit in een toplijstje als deze te schitteren. Applaus! Lees meer »

Gerelateerde artikelen

BMW X3 gaat elektrisch als Concept iX3

Autonieuws
BMW X3 gaat elektrisch als Concept iX3
> Artikel lezen

Officieel: Polestar 1 ís productierijpe Volvo Coupé Concept

Autonieuws
> Artikel lezen

Twee keer kijken naar gefacelifte Hyundai i20

Autonieuws
> Artikel lezen

Volvo XC40 nu ook als plug-in hybride

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer fietsers dan automobilisten stierven in 2017

Autonieuws
Meer fietsers dan automobilisten stierven in 2018
> Artikel lezen