Autonieuws

Audi heeft R8 LMS GT3 ook al klaar

Met 26 GT3-titels, 23 andere kampioenschappen en 7 overwinningen in 24-uursraces sinds 2009 is de Audi R8 LMS GT3 de heerser in zijn klasse. Beter doen wordt moeilijk, maar als we Audi moeten geloven overtreft de nieuwe R8 LMS GT3 zijn voorganger op elk vlak.

De Audi R8 LMS GT3 is de eerste GT3-racer die voldoet aan de strengere reglementen die voor het raceseizoen van 2016 gelden. Sterker nog, de racewagen die is gebaseerd op de 'gewone' R8 komt volgens Audi zelfs door de crashtests voor de veel lichtere Le Mans Prototypes. De R8 LMS GT3 is dan ook voorzien van de nieuwste veiligheidssnufjes uit de R18 e-tron quattro en de Audi A5 DTM.

Nieuwe aerodynamica
Ondanks de toevoeging van die nieuwe veiligheidsfeatures is de nieuwe Audi R8 LMS 25 kilo lichter dan zijn voorganger. Dat heeft 'ie te danken aan een nieuw chassis, dat niet alleen lichter is, maar ook stijver.
Ook op het vlak van aerodynamica gelden volgend jaar strengere reglementen, dus daar heeft Audi eveneens het nodige werk aan verricht. Zo is de bodem van de R8 LMS zo ingericht dat de lucht onder de auto nog gunstiger naar de diffuser wordt geleid en de achtervleugel is juist ietsje verkleind. Hierdoor klieft de R8 LMS nog beter door de wind.

Debuut op de Nürburgring
De nieuwe R8 LMS GT3 maakt gebruik van de 5.2 liter V10 die we kennen uit het straatmodel. Het vermogen ligt omwille van de FIA-regels op 585 pk, gekoppeld aan een sequentiële versnellingsbak met 6 verzetten. De R8 LMS zo snel mogelijk in actie zien? Dat kan tijdens de 24 Uren van de Nürburgring op 16 en 17 mei aanstaande. Vanaf 2016 is de auto ook voor klantenteams verkrijgbaar.

Gerelateerde artikelen

Audi R8 Audi Sport Edition: durf jij?

Autonieuws
> Artikel lezen

Audi presenteert R8 V10 RWS mét achterwielaandrijving

Autonieuws
Audi presenteert R8 met achterwielaandrijving
> Artikel lezen

Audi presenteert speciale R8 Selection 24h

Autonieuws
Audi R8 Coupé V10 Plus Selection 24h
> Artikel lezen

'Geniet van de Audi R8 zolang het nog kan'

Autonieuws
'Geniet van de Audi R8 zolang het nog kan'
> Artikel lezen

Audi passeert Abt met Audi Sport Performance Parts

Autonieuws
Audi passeert Abt met Audi Sport Performance Parts
> Artikel lezen

Avontuur elektrische Audi R8 e-tron al weer voorbij

Autonieuws
Avontuur elektrische Audi R8 e-tron al weer over
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.