Autonieuws

Genève 2015

Dé primeurs op de Autosalon van Genève 2015

Heb jij het overzicht nog? Wij begrijpen dat het met een stortvloed aan nieuws niet meevalt om het kaf van het koren te scheiden. Nou, dan doen wij dat toch voor je. Dit zijn de belangrijkste primeurs op de Autosalon van Genève 2015. In willekeurige volgorde. Meer weten over een bepaald model? Via de 'lees verder'-link krijg je alle details over de betreffende primeur.

Bentley EXP 10 Speed 6
N01

Bentley EXP 10 Speed 6

Van dit soort verrassingen gaat ons hart sneller kloppen. Bentley presenteert geheel onverwachts deze EXP 10 Speed 6. En de naam mag dan wellicht niet zo exotisch zijn, de plannen die het merk omtrent die model heeft zijn dat wel degelijk! Lees meer »

Koenigsegg Regera
N02

Koenigsegg Regera

Christian von Koenigsegg flikt het gewoon opnieuw. Exact een jaar na de presentatie van de One:1 – de eerste megacar – zet hij deze 1.500 pk sterke Regera in Genève in de spotlights. Vijftienhonderd peekaa! Lees meer »

Hyundai Tucson
N03

Hyundai Tucson

De ix35 heet weer Tucson. Dat klinkt niet alleen beter dan ix35, maar hij ziet er ook nog eens veel fraaier uit. In Genève liet Hyundai ons tevens kennismaken met een tweetal concepten voor hybride-Tucsons. Lees meer »

Aston Martin DBX, Vantage GT3 & Vulcan
N04

Aston Martin DBX, Vantage GT3 & Vulcan

Drie primeurs! Aston Martin wil duidelijk een statement maken. En ondanks dat wij het merk een warm hart toedragen kunnen wij de DBX en Vulcan nog niet helemaal plaatsen. Zijn ze in Engeland de kluts een beetje kwijt? Lees meer »

Audi Prologue Avant
N05

Audi Prologue Avant

In navolging op de Prologue Coupé vormt Genève het podium voor de Avant-versie. Die geeft ons een indruk van hoe de komende generatie Audi’s eruit komt te zien en aan welke technieken de Duitse fabrikant momenteel werkt. Lees meer »

Kia Sportspace concept
N06

Kia Sportspace concept

We beginnen er bijna aan te wennen dat we bij de presentatie van nieuwe Kia’s enthousiast worden van het design. De Sportspace concept is momenteel wel het beste voorbeeld van. Lees meer »

Mazda CX-3
N07

Mazda CX-3

Bijna iedereen duikt in het segment van compacte crossovers. Zo ook Mazda, die met de CX-3 letterlijk en figuurlijk een kleine CX-5 presenteren. Wij hebben er hoge verwachtingen van, zeker nu we er even omheen hebben kunnen lopen en in konden zitten. Lees meer »

Opel Karl
N08

Opel Karl

Dat de Adam veel te duur is voor het A-segment was Opel allang bekend. Daarom werkte het achter de schermen al een aantal jaren aan deze Karl, Opel’s betaalbare instapmodel. Lees meer »

Skoda Superb
N09

Skoda Superb

Wij waren reeds live getuige van de onthulling van de nieuwe Superb in Praag, maar Genève vormt het officiële podium voor zijn publieksdebuut. De gehele Skoda-stand staat dan ook gevuld met het nieuwe topmodel van de Tsjechen. Lees meer »

Ferrari 488 GTB
N10

Ferrari 488 GTB

De 458 Italia is grondig vernieuwd en voortaan 488 GTB gedoopt. Mét een turbomotor onder de kap die 670 pk op de achterwielen loslaat. Lees meer »

Quant F & Quantino
N11

Quant F & Quantino

Het leek toekomstmuziek, maar met een indrukwekkende stand en twee conceptcars die dichterbij productie staan dan je misschien denkt zit NanoFlowCell letterlijk en figuurlijk in een flow. Lees meer »

Mercedes-Maybach Pullman
N12

Mercedes-Maybach Pullman

Een auto van 6,5 meter met aan boord elke vorm van luxe die je in een auto bedenken kunt. Dat is de Mercedes-Maybach Pullman in één zin samengevat. Lees meer »

Audi R8
N13

Audi R8

Het design is enkel een evolutie, maar onderhuids is de nieuwe Audi R8 daadwerkelijk gloednieuw. Inclusief een volledig elektrische e-tron-versie en een LMS voor op het circuit. Lees meer »

Nissan Sway concept
N14

Nissan Sway concept

De Nissan Micra begint ouderdomstekenen te vertonen. Maar we hebben goed nieuws: zijn opvolger staat in de coulissen klaar. Deze Sway concept mag daarvan alvast een tipje van de sluier oplichten. Lees meer »

Seat 20V20
N15

Seat 20V20

De langverwachte crossover van Seat staat nu echt op het punt om onthuld te worden. Deze vreemd genaamde conceptcar geeft een zeer realistisch voorproefje van hoe die auto eruit komt te zien. En ja, wij zijn enthousiast over het design. Maar laten we hopen dat Seat wel een goed klinkende plaatsnaam op de achterklep gaat plakken. Lees meer »

Honda Civic Type-R
N16

Honda Civic Type-R

De hoogste topsnelheid van alle voorwielaangedreven auto’s ter wereld, de snelste tijd op de Nürburgring en met 310 pk een van de hoogste vermogens in zijn klasse. De Honda Civic Type-R overdondert. Lees meer »

Suzuki iK-2 & iM-4
N17

Suzuki iK-2 & iM-4

Het zijn vage namen, maar deze twee Suzuki conceptcars gaan wel realiteit worden. De iK-2 moet de Golf gaan beconcurreren terwijl de iM-4 de eerste crossover in het A-segment moet worden. Lees meer »

Bugatti Veyron La Finale
N18

Bugatti Veyron La Finale

Het is over en uit. Na ruim 10 jaar en 450 verkochte exemplaren valt het doek voor de Bugatti Veyron. Deze La Finale heeft de eer zich de allerlaatste te mogen noemen. Lees meer »

Toyota Auris & Avensis
N19

Toyota Auris & Avensis

Een nieuw front, nieuwe veiligheidssystemen en een geüpdatet motorengamma. Zowel de Auris als de Avensis staan er weer fris bij. Lees meer »

Lamborghini Aventador LP750-4 SV
N20

Lamborghini Aventador LP750-4 SV

Wat gebeurt er als je één van de meest agressieve vechtstieren een anabolenshot geeft en tegelijk op een dieet zet? Juist, dan ontstaat deze LP750-4 SV. Lees meer »

McLaren P1 GTR
N21

McLaren P1 GTR

Hij kost 2,5 miljoen euro, is enkel te koop voor wie al een ‘gewone’ P1 in zijn of haar bezit heeft en staat hier in de legendarische Harrods-kleuren van de F1 GTR. Wij hebben ons er echt even bij staan verlekkeren. Lees meer »

Porsche 911 GT3 RS
N22

Porsche 911 GT3 RS

Er zijn slechts 12 auto’s op deze wereld die sneller de Nürburgring bedwingen dan deze 911 GT3 RS. En we hoeven je vast niet uit te leggen dat hij daarmee belachelijk snel is. En sportief ook. Supersportief. Lees meer »

Renault Kadjar
N23

Renault Kadjar

Deze zomer rijdt Renault de Kadjar bij de dealers binnen. Zie deze crossover gerust als dé tegenhanger van de Kia Sportage, Hyundai Tucson en natuurlijk hun eigen concerngenoot: de Nissan Qashqai. Lees meer »

Volkswagen Sport Coupé Concept GTE
N24

Volkswagen Sport Coupé Concept GTE

Volkswagen wil heel graag een model boven de Passat. Deze Sport Coupé Concept GTE geeft ons een voorproefje van een dergelijke vierdeurs coupé. Lees meer »

Meer zien? Er is nog genoeg!
N25

Meer zien? Er is nog genoeg!

Nog niet genoeg gezien? In een ruim 130 foto’s tellend sfeerverslag nemen wij je graag mee op de beursvloer. En als bonus hebben we natuurlijk ook onze wereldberoemde beursbabe-galerie voor je klaarstaan! Lees meer »

Gerelateerde artikelen

Officieel: Polestar 1 ís productierijpe Volvo Coupé Concept

Autonieuws
> Artikel lezen

Twee keer kijken naar gefacelifte Hyundai i20

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer fietsers dan automobilisten stierven in 2017

Autonieuws
Meer fietsers dan automobilisten stierven in 2018
> Artikel lezen

BMW X3 gaat elektrisch als Concept iX3

Autonieuws
BMW X3 gaat elektrisch als Concept iX3
> Artikel lezen

Volvo XC40 nu ook als plug-in hybride

Autonieuws
> Artikel lezen