Autonieuws

Tandje erbij voor Renault Clio RS 220 Trophy

De hot hatchback is springlevend. Regelmatig valt er kennis te maken met een nieuwe kandidaat. Voor de gevestigde orde een doorn in het oog natuurlijk, die zodoende niet stil blijft zitten. Zo presenteert Renault nu de Clio RS in de op scherp gezette Trophy-uitvoering.

Update 15 mei 2015 - Enkele maanden na zijn presentatie is Renault Nederland hoeveel de nog hetere Clio RS 220 Trophy meer moet kosten dan de 200 pk sterke Clio RS, te weten € 3.830,-. De prijs start namelijk bij € 31.220,-.

Volgens traditie
De Trophy-editie is inmiddels een goede traditie rond de RS-modellen van Renault. Dat begon in 2005 met de toenmalige Clio-generatie en ook de Mégane RS kreeg dit additionele sportlabel meerdere malen opgespeld. De laatste keer haalde dat zelfs de geschiedenisboeken. Zover zal het met de nu geïntroduceerde Clio RS Trophy niet komen, maar evenwel is dit bommetje er eentje om rekening mee te houden.

Op scherp
Ten opzichte van de al niet malse Clio RS is de Trophy-uitvoering tot op de tanden bewapend. Het vermogen ging dankzij een grotere turbo omhoog van 200 naar 220 pk, er kwam 40 Nm aan koppel bij, het onderstel is verlaagd en nu plankhard, de EDC-automaat schakelt tot wel 30% sneller en de stuuroverbrenging is aangepast van 14,5 naar een nog preciezere 13,2:1. Renault is het erover eens: 'Dit is het beste besturing op de markt.'
Hoeveel winst qua snelheid al deze ingrepen hebben opgeleverd, is dan weer niet bekend gemaakt. Maar het voelt goed. Nu nog afwachten welke meerprijs Renault voor de Clio RS Trophy gaat vragen. Sowieso is het opletten geblazen wil je er eentje hebben. De oplage is namelijk gelimiteerd.

Gerelateerde artikelen

Renault Clio R.S. 16: 300 pk en racegenen

Autonieuws
Renault Clio R.S. 16
> Artikel lezen

Facelift voor Renault Clio in aantocht

Spyshots
Facelift voor Renault Clio in aantocht
> Artikel lezen

Wat is dit voor dikke Renault Clio RS?

Autonieuws
Wat is dit voor dikke Renault Clio RS?
> Artikel lezen

Prijzen vernieuwde Renault Clio bekend

Autonieuws
Prijzen vernieuwde Renault Clio
> Artikel lezen

Vernieuwde Renault Clio: stapje hogerop

Autonieuws
Renault Clio
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.