Autonieuws

Morgan Aero 8 klaar voor de toekomst

In de autowereld blijft Morgan de vreemde eend in de bijt. Het altijd frivole Britse merk presenteert in Genève de vernieuwde Aero 8. Een model om te koesteren!

Wat betreft het exterieur was dat koesteren wellicht ook het idee van de ontwerper. Enkel de nieuwe bagageklep, die op fraaie wijze naar achteren open buigt, is nieuw. Morgan vermeldt tevens dat er vanaf heden ook een optionele hardtop leverbaar is die de cabriolet gemakkelijk in een coupé kan veranderen.

Verfijning zit in de details
In het interieur verfijnde Morgan meer details. Het Britse merk monteert in de Aero 8 voortaan nieuwe instrumenten, veel echt houtwerk en hoogwaardige leersoorten. Ook moet het nieuwe airconditioning systeem de inzittenden meer comfort verschaffen tijdens heet weer. Optioneel is de tweezitter tevens te verkrijgen met moderne touchscreen mediasystemen en koolstofvezel stoelen.

BMW-V8
Verscholen onder de lange neus van de Aero 8 huist een 4.8 liter V8 uit de schappen van BMW. De achtcilinder genereert een vermogen van 372 pk en 490 Nm. In combinatie met het lage gewicht moet de Aero 8 in staat zijn binnen vijf seconden de honderd te kunnen aantikken. Zijn topsnelheid ligt op ruim 270 km/h. De V8-krachtbron is overigens gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak. Een automaat met flippers aan het stuurwiel is optioneel.

1.250 stuks
Morgan wist al meer dan 1.250 Aero's te verkopen sinds het model in 2000 het levenslicht zag. De nieuwste Aero 8 met soft top is alweer de vijfde generatie en zal tegen het einde van het jaar in productie gaan. De prijs van dit Britse speeltje zal overigens ook pas tegen die tijd bekend worden gemaakt.

Gerelateerde artikelen

Elektrische Morgan EV3 eind 2018 klaar voor verkoop

Autonieuws
Elektrische Morgan EV3 klaar voor verkoop
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.