Autonieuws

Suzuki iK-2 gaat de Golf beconcurreren

Met de Celerio en Swift heeft Suzuki haar aanbod in het A- en B-segment wel voor elkaar. Maar een gewone hatchback in de klasse erboven? Dan moet de verkoper wel van goeden huize komen om je om te praten voor een S-Cross te gaan, dat is immers een crossover. Volgend jaar breidt Suzuki haar gamma echter uit met een rechtstreekse concurrent voor de Golf en consorten.

Zijn naam is iK-2 en dat staat volgens Suzuki voor het acroniem 'intelligent Know how' terwijl de '2' slaat op zowel zijn styling alsook zijn design. Vergeef het ons als je de link ook niet helemaal ziet, wij brengen de boodschap enkel over. En wat Suzuki ermee bedoeld? Wij gokken erop dat ze willen benadrukken dat design en praktische bruikbaarheid hand in hand gaan.

Eindelijk een turbomotor
Onder zijn glad gelijnde koetswerk gaat een zogenaamd mild hybrid-aandrijfsysteem schuil. Dat klinkt heel vooruitstrevend, maar komt gewoon neer op het terugwinnen van remenergie en de opslag daarvan in een lithium-ion accu alsook een stop-/startsysteem. Wat dan weer wel echt nieuws betreft is de 1.0 BoosterJet-benzinemotor. Dat is namelijk een direct ingespoten turboblok. En daarmee stapt ook Suzuki eindelijk over op turbomotoren. De prestaties ervan zijn nog niet bekend maar ze geven zelf al aan dat deze vergelijkbaar zijn met de conventionele 1.7 die Suzuki momenteel levert.

De Suzuki iK-2 komt zoals gezegd in 2016 op de markt.

Gerelateerde artikelen

Fabriek Suzuki gesloten wegens een... panter

Autonieuws
Fabriek Suzuki gesloten wegens een... panter
> Artikel lezen

Suzuki gaat elektrisch met de e-Survivor Concept

Autonieuws
Suzuki
> Artikel lezen

Suzuki Swift Sport is los: 140 pk en 230 Nm koppel

Autonieuws
Suzuki Swift Sport
> Artikel lezen

Binnenkort al facelift voor Suzuki Vitara

Spyshots
Binnenkort al facelift voor Suzuki Vitara
> Artikel lezen

Betrouwbaarheidtest: Suzuki scoort, Peugeot valt door de mand

Autonieuws
Betrouwbaarheid
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.