Autonieuws

Vernieuwde Toyota Auris opnieuw met 14% bijtelling

Toyota neemt geen halve maatregelen bij het vernieuwen van de Auris. Niet enkel een nieuw gezicht, maar tevens een vers motorenpalet, nieuwe veiligheidssystemen en een opgewaardeerd interieur. Het belangrijkste nieuws? Veel bijtellingsknallers!

Het vernieuwde gezicht van de Auris werd onlangs al onthuld, maar nu kunnen we de facelift op ons gemak vanuit alle hoeken bewonderen. De meest rigoureuze veranderingen zien we in het front, waar de hertekende voorbumper voor een frisse indruk zorgt. Ook nieuw zijn de optionele LED-koplampen met geïntegreerde LED-dagrijverlichting. Aan de achterzijde van Auris vinden we tevens LED-verlichting en een verse bumper die de Auris opnieuw een moderne uitstraling geeft. Meer modificaties vormt de komst van een tweetal nieuwe kleuren en hertekende 16 en 17 inch wielen.

Toyota Safety Sense
Ook het interieur ontkwam niet aan de vernieuwingsdrang. We zien bijvoorbeeld gewijzigde ventilatieroosters, deurhendels en een nieuw 4.2 inch display in het instrumentarium. Ook spreekt Toyota van hoogwaardigere materialen en nieuwe chroomaccenten.
Op het gebied van actieve veiligheid introduceert Toyota haar 'Safety Sense'-systeem. Dit pakket omvat onder meer Pre-Collision System (PCS), Lane Departure Alert (LDA), Auto High Beam (AHB) en Road Sign Assist (RSA) en wordt standaard geleverd op bijna alle modellen.

Motorpalet
14, 20 of 25 procent bijtelling; de vernieuwde Auris heeft het allemaal. Laten we eerst naar het begeerlijkste label kijken, de technisch ongewijzigde 136 pk sterke Auris Hybrid met 14%. Een schaal hoger, met 20% bijtelling, vinden we de gloednieuwe 1.2T turbobenzinemotor met 116 pk en 185 Nm. Dit model is zowel met handgeschakelde zesbak, als met CVT te verkrijgen. De derde en laatste benzinemotor is de 1.3 VVT-i met 99 pk. Deze ongeblazen viercilinder komt door zijn 125 g/km CO2-uitstoot niet in aanmerking voor een verlaagde bijtelling.
Liever dieselolie tanken? Dan kun je kiezen uit een 90 pk sterke 1.4 D-4D en de nieuwe 1.6 D-4D met 112 pk. Beide goed voor 20% bijtelling door de respectievelijke CO2-uitstoot van 89 en 104 g/km. Bijbehorende verbruik bedraagt 3,4 en 4,1 l/100 km.

De vernieuwde Toyota Auris wordt tijdens de Autosalon van Genève aan het publiek voorgesteld. Het model verschijnt in juni bij de Toyota dealer. Tegen welke prijzen is nog niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Eerste blik op nieuwe Toyota Auris Touring Sports

Spyshots
> Artikel lezen

Opmerkelijk: meer camouflage voor nieuwe Toyota Auris

Spyshots
> Artikel lezen

Genève showdecor van nieuwe Toyota Auris

Autonieuws
Genève showdecor van nieuwe Toyota Auris
> Artikel lezen

Nieuwe Toyota Auris goede klant van duct tape

Spyshots
> Artikel lezen

Vroege vogel: nieuwe Toyota Auris laat zich nu al zien

Spyshots
Toyota Auris
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.