Autonieuws

Eenmaal, andermaal Carrozzeria Touring Superleggera Berlinetta Lusso

Het Italiaanse Carrozzeria Touring houdt met de onthulling van de Superleggera Berlinetta Lusso in Genève het vak van de carrosseriebouwers levendig. Een volledig nieuwe koets, handgeklopt uit aluminium, maakt van deze oorspronkelijke Ferrari F12berlinetta een zeer exclusieve one-off.

In een tijdperk waarin massaproductie de overhand heeft is het prachtig om te zien dat er toch nog een aantal koetsbouwers in leven is. Carrozzeria Touring is daar een van. Zij verrasten ons recent nog met de MINI Superleggera Vision en bouwden in een kleine serie de Disco Volante gebaseerd op de Alfa 8C. Ditmaal is het een Ferrari, de F12berlinetta, die geheel naar eigen wens is vormgegeven.

Kan altijd beter annex mooier
Om de beweegreden achter de Superleggera Berlinetta Lusso, zoals de nieuwe Carrozzeria Touring is gedoopt, aan te geven haalt de Italiaanse coachbuilder graag de fameuze woorden aan van Gianni Agnelli, de in 2003 overleden grootaandeelhouder van Fiat. Hij zei ooit: 'Zelfs de beste en mooiste producten kunnen nog beter.' Of dat Carrozzeria Touring gelukt is met de Superleggera Berlinetta Lusso, mag je zelf beoordelen, uniek is 'ie zonder meer. Het blijft namelijk bij dit ene exemplaar.

Onberoerd V12-hart
Over paardenkrachten en Newtonmeters wordt er niet gesproken. We vermoeden hiermee dat de specificaties van de F12berlinetta één-op-één zijn overgenomen. Rouwig hoef je daarover niet te zijn, tenzij je nee durft te zeggen tegen een 6.2 liter V12 met 740 pk en 690 Nm, een acceleratie naar honderd in drie tellen en een top van 340 km/h. Toch wel?! Ga je zitten schamen!

Gerelateerde artikelen

Ferrari 812 Superfast: 800 pk sterke V12

Autonieuws
Ferrari 812 Superfast: 800 pk sterke V12
> Artikel lezen

Configurator Ferrari 812 Superfast is slecht voor je

Autonieuws
> Artikel lezen

Zoveel kost(te) de Ferrari F12tdf…

Autonieuws
> Artikel lezen

70 jaar Ferrari wordt gevierd met deze special editions

Autonieuws
> Artikel lezen

Zeldzame Ferrari F12tdf verbrandt tot hoopje as

Autonieuws
F12 TDF
> Artikel lezen

Knalgele SP275 RW is Ferrari's jongste one-off

Autonieuws
Knalgele SP275 RW is Ferrari's jongste one-off
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.