Autonieuws

Giftig stadskikkertje: Brabus Fortwo

Brabus mag dan bekend staan om zijn heftig afgetrainde topmodellen, de Duitse Mercedes-specialist denkt tevens aan de kleintjes. Vertrouwd in het leveringsgamma is namelijk de Brabus Fortwo. En daarvan is nu een nieuwe generatie.

Onder het motto 'wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd' voelt Brabus zich absoluut niet te goed voor de nieuwe Smart Fortwo. De Duitse tuner weet opnieuw een guitig, maar pittig sausje te creëren om de compacte stadsauto fors meer cachet te geven. We zien dikke bumpers rondom met zwarte details, kloeke 16 inch Monoblock VIII-wielen met groene afwerking en een dubbele, gecentreerde uitlaat het uiterlijk meer kracht geven.

“Onder het motto 'wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd' voelt Brabus zich absoluut niet te goed voor de nieuwe Smart Fortwo.”

Tailor made
Binnenin viert Brabus het feestje verder. Middels het 'tailor made'-programma kan de klant zijn Fortwo geheel op eigen smaak brengen. Op de beursvloer pakt Brabus uit met een kek gifkikkergroen exemplaar met dito interieur. De kleur luistert naar de naam Lizard Green. Verder zit de verfijning vooral in de details, wat te zien is aan de contrasterende stiksels, gekleurde sierdelen en speciale vloermatten. Zitten doe je op nappa-lederen sportzetels. Laat je overigens niet afleiden door dit hippe kleurtje, alle tinten van het spectrum zijn beschikbaar.

Dode mus
Over op de opgepompte techniek. Althans, dat hadden we zeer graag gewild, ware het niet dat Brabus de Fortwo verrassend genoeg onderhuids niet onder handen heeft genomen. De nu gepresenteerde versie is daarmee vooral show, no go. Het blijft bij het af fabriek-vermogen van 90 pk en 135 Nm. Daar komt de Fortwo best mee uit de voeten, maar is natuurlijk niet waar je als Brabus-fanaat op hoopt. Dat moet op zijn minst 102 pk aan tikken. Het liefst meer, want anders gaat de Brabus Fortwo er niet op vooruit ten opzichte van zijn voorganger.

Gerelateerde artikelen

Elke 1,4 seconden wordt ergens een car2go gehuurd

Autonieuws
Elke 1,4 seconden wordt ergens een car2go gehuurd
> Artikel lezen

Prijzen nieuwe Smart Fortwo en Forfour

Autonieuws
Prijzen nieuwe Smart Fortwo en ForFour
> Artikel lezen

Smart Vision EQ Fortwo: smart van jou, smart van mij

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Smart Fortwo & Forfour in detail

Autonieuws
Nieuwe Smart Fortwo & Forfour in detail
> Artikel lezen

Selfies van nieuwe Smart Fortwo Brabus

Tuning & styling
Smart Fortwo Brabus
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.