Autonieuws

Stukje van Seat's crossover

Seat heeft met de Leon ST Cupra 280 een pijlsnelle primeur staan in Genève. Voor sommigen hoeft het automobilistenleven echter niet zo nodig op het scherpst van de snede. Zij gaat liever voor hoog, overzichtelijk en comfortabel. Laat Seat voor die beursbezoekers nu ook wat nieuws in petto te hebben.

// Update 2 maart 2015: Er is tevens een foto van de achterzijde vrijgegeven.

De Leon ST Cupra 280 is leuk en opwindend, maar natuurlijk niet een Seat van de grote verkoopaantallen. En hoewel het beter gaat, zijn die nog altijd meer dan welkom in Spanje. Een langverwachte crossover moet daarvoor zorgen, waarvan we middels een teaser alvast een stukje te zien krijgen. Grappig is dat onze illustrator ruim twee jaar geleden al wist in welke kleur Seat haar eerste crossover zou gaan introduceren.

Voortrekkersrol
Een mooie opsteker voor Seat is dat hun nog naamloze crossover een heuse voorttrekkersrol speelt en voor de verandering eens niet een product van Volkswagen. De IBX Concept-afgeleide heeft namelijk de eer om als eerste crossover van de nieuwe VAG-generatie op een gloednieuw platform te staan. En dat garandeert inmiddels een waaier aan verschillende efficiënte aandrijflijnen, het laagst mogelijk kentekengewicht en de toegang tot de modernste features die het Duitse autoconcern rijk is.

Gerelateerde artikelen

Voor de avonturier: Seat Ateca X-Perience

Autonieuws
Voor de avonturier: Seat Ateca X-Perience
> Artikel lezen

Seat jaagt Ateca Cupra 300 over de Ring

Spyshots
> Artikel lezen

Zelfstandig Cupra geeft meteen gas met 4 auto's

Autonieuws
Zelfstandig Cupra geeft meteen gas met 4 auto's
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.