Autonieuws

Honda Civic Type-R

Honda Civic Type-R hangt z'n spoilers al buiten

Door de vele teasers en spyshots en meerdere conceptcars weten we vrijwel alles al over Honda's nieuwste. En toch komen deze gelekte foto's van de nieuwe Civic Type-R als een giller binnen.

Honda Civic Type-R hangt z'n spoilers al buiten
2 februari 2015 - De Honda Civic Type-R blijft maar lekken. Opnieuw is er een foto van opgedoken. Eentje die het complete plaatje vangt zelfs.

Trouw aan concept

We verwachten veel van de nieuwe Honda Civic Type-R. Dat heeft natuurlijk alles te maken met het feit dat de Japanners hun zinnen hebben gezet op het bouwen van de snelste voorwielaangedreven hot hatchback over de Nürburgring. En kennelijk zijn daarvoor veel (uitstekende) spoilers, andere luchtgeleiders en koelgaten nodig, want de Civic Type-R hangt er vol mee. Sterker, het productiemodel lijkt amper afgezwakt te zijn ten opzichte van de conceptversies. Iets dat we niet verwachten hadden na het bestuderen van de prototypes. Goed nieuws dus. De beoogde recordpoging wil Honda overigens veiligstellen met een 2.0 liter turbomotor die het tot 280 pk schopt en een topsnelheid kan genereren van 270 km/h; de hoogste in z'n klasse.
Redactie
Door Redactie

Mis geen belangrijk Honda-nieuws meer

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en mis geen enkel nieuws meer van jouw favoriete merk.

Honda Civic Type-R hangt z'n spoiler al buiten
Honda Civic Type-R hangt z'n spoiler al buiten
Honda Civic Type-R hangt z'n spoiler al buiten

Zoeken

Merk- & modeldossiers