Autonieuws

Audi vraagt minstens 75 mille voor nieuwe Q7

De nieuwe Audi Q7 is pas in de loop van juni leverbaar, maar bestellen kan vanaf maart al. Voor de volgende prijzen.

De prijslijst van de Audi Q7 start bij € 74.990,-. Dat is zo'n drie mille goedkoper dan zijn voorganger op het laatst kostte. Voor het genoemde tarief rijd je de 218 pk tellende 3.0 TDI tiptronic quattro. Deze is echter pas na de zomer leverbaar. Wil je de nieuwe Q7 al eerder op de oprit hebben staan, dan is eventueel de 272 pk sterke diesel voor € 81.990,-. Voor de voordeligste benzinevariant betaal je iets meer; de 3.0 TFSI met 333 pk staat in de boeken voor € 83.990,-. Wat de 373 pk sterke Q7 e-tron quattro gaat kosten is, net als wanneer hij op de markt komt, nog onduidelijk.

Standaarduitrusting
Wie een nieuwe Q7 bestelt hoeft daarbij niet meteen als een malle aan het aanvinken van wenselijke luxe te slaan. De standaarduitrusting is vrij omvangrijk met zoal een automatische versnellingsbak, vierwielaandrijving, Audi Sound-systeem, MMI-radio, diefstalalarm, noodstopsysteem en Audi phone box, een draadloze smartphone-koppeling. Wil je meer gemak dan zijn er de traditionele optiepakketten in de vorm van Pro Line, Pro Line Plus en Pro Line S.

Concurrerend geprijsd nu
Nu de vanafprijzen van de Q7 zijn gedaald, komt Audi's grootste wat dichter bij z'n concurrenten te liggen. Al zit 'ie er nog steeds boven. De BMW X5 25d met 218 pk is er bijvoorbeeld vanaf € 70.170,- en de Mercedes-Benz M 250 CDI, goed voor 204 pk, krijg je mee vanaf € 72.950,-. Ten opzichte van de nieuwe XC90 van Volvo is de Q7 haast duur te noemen, want die is er vanaf € 67.995,-. Echter de Zweed moet het in de basis doen met 'slechts' een 190 pk sterke dieselmotor. Wat ook nog eens een viercilinder is.

Gerelateerde artikelen

Autotest | Audi Q7 TDI e-tron quattro

Autotests
Autotest | Audi Q7 TDI e-tron quattro
> Artikel lezen

Audi SQ7 TDI: 435 pk en elektrische supercharger

Autonieuws
Audi SQ7 TDI
> Artikel lezen

Audi lepelt viercilinder-turbobenzine in Q7

Autonieuws
Audi lepelt viercilinder-turbobenzine in Q7
> Artikel lezen

Audi Q7 e-tron TDI (15%) te bestellen

Autonieuws
En de prijs van Audi Q7 e-tron (15%) is...
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.