Autonieuws

Ook Toyota Auris in 't nieuw

Kort na het presenteren van de gefacelifte Avensis, heeft Toyota ook de Auris opgefrist om te kunnen schitteren tijdens de Autosalon van Genève.

Toyota spreekt van een nieuwe Auris, maar dat gaat toch echt te ver. Evenwel is het front behoorlijk onder het mes gegaan, met een sterk gewijzigde voorbumper. De designers hebben naar eigen zeggen daarbij bewust een 'prominentere en bredere' voorzijde willen creëren. Het 'tuitmondje' is zodoende niet meer. Voortaan is de (zwart glanzende) luchtinlaat van de voorbumper over de gehele breedte getrokken. Ook nieuw zijn de koplampen die optisch in verbinding staan met de aangepaste grille. Het ligt voor de hand dat de achterzijde ook is bijgepunt, maar daarover wil Toyota nog niets kwijt en een foto ontbreekt evenmin.

Touch screen
Het interieur heeft tevens een update ondergaan en de voornaamste vernieuwingen lijken te zitten in de middenconsole. Daar vinden we op het oog een nieuw infortainmentsysteem met voortaan een touch screen in plaats van fysieke knoppen. Daarnaast kreeg de klimaatbediening een opfrisbeurt.

Verbeterde veiligheid
Niet te zien, maar wel aanwezig volgens Toyota is de verbeterde veiligheid door het toepassen van nieuwe systemen. Welke dat zijn, wordt medegedeeld tijdens de wereldpremière in Genève. Daar krijgen we ook te horen wat de 'nieuwe benzine- en dieselmotoren' zijn. De Auris TS Hybrid behoudt in elk geval zijn bijtellingstatus van 14%.

Gerelateerde artikelen

Vroege vogel: nieuwe Toyota Auris laat zich nu al zien

Spyshots
Toyota Auris
> Artikel lezen

Genève showdecor van nieuwe Toyota Auris

Autonieuws
Genève showdecor van nieuwe Toyota Auris
> Artikel lezen

Opmerkelijk: meer camouflage voor nieuwe Toyota Auris

Spyshots
> Artikel lezen

Eerste blik op nieuwe Toyota Auris Touring Sports

Spyshots
> Artikel lezen

Nieuwe Toyota Auris goede klant van duct tape

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.