Autonieuws

Über-Offroader: Mercedes-Benz G 500 4x4²

Twee jaar geleden besloot Mercedes-AMG in een gekke bui om een zeswieler met absurd veel vermogen te bouwen op basis van de G-Klasse. In een beperkte oplage die ondanks z'n prijskaartje van bijna € 400.000,- praktisch ogenblikkelijk uitverkocht was. Zo'n lange zeswieler is uiteraard best handig in de woestijn, maar er zijn nogal wat mensen die het niet in hun garage krijgen. En daarom is er nu een meer bescheiden vierwieler.

Mercedes spreekt over de 'G-klasse in het kwardaat', vandaar ook de toevoeging ² achter de naam van het model. 'Deze G-klasse overtreft elke andere G-klasse'. En dat is te zien in de cijfers. Die spreken boekdelen: 45 centimeter bodemvrijheid, 1 meter doorwaaddiepte, een aanloophoek van 52° en een vertrekhoek van 54°. Ter vergelijk: een gewone G-klasse heeft minder dan de helft van deze bodemvrijheid en heeft een aanloop- en verstrekhoek van respectievelijk 36° en 27°.

Om zijn terreinprestaties naar dit niveau te brengen is er behoorlijk gesleuteld aan de G-klasse. Hij heeft andere assen, een grondig verbrede koets en een elektronisch gestuurde ophanging met twee veren en dempers per wiel. Voor de aandrijving zorgt een gloednieuwe 4.0 liter V8 met twee turbo's. Een primeur voor de G-klasse. Het blok perst er overigens 422 pk uit. Prestaties wil Mercedes nog niet kwijt, maar hij voldoet in elk geval aan de Euro 6 emissienorm. Voor wat dat waard is.

En productie?
Mercedes zal het model in het voetlicht rijden op het Autosalon van Genève als een 'bijna productieklare conceptcar'. Dat betekent eigenlijk gewoon dat hij in productie gaat wanneer er voldoende interesse is. Gezien het succes van de zeswieler verwachten wij hem gewoon op de markt.

Gerelateerde artikelen

Nòg meer, nòg beter? Carlsson G 63 AMG 6x6

Tuning & styling
Carlsson bemoeit zich met G 63 AMG 6x6
> Artikel lezen

Alleskunner is officieel: Mercedes G 63 AMG 6x6

Autonieuws
Alleskunner is officieel: Mercedes G 63 AMG 6x6
> Artikel lezen

Nieuwe Mercedes G-klasse nu ook als G 63 AMG

Autonieuws
Nieuwe Mercedes G-klasse nu ook als G 63 AMG
> Artikel lezen

Mercedes G-Klasse: Icoon kan er weer jaren tegenaan

Autonieuws
Mercedes G-Klasse: Icoon kan er weer jaren tegenaan
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.