Autonieuws

Nieuwe Audi A4, ben jij dit?

2015 gaat het jaar worden van de nieuwe Audi A4. Dat is een feit. Vanaf wanneer, dat is onzeker. Er wordt gemikt op een introductie halverwege dit jaar. Mochten deze (piepkleine) foto's daadwerkelijk de nieuwe A4 laten zien, dan moeten deze pijnlijk vroeg opduiken voor Audi.

Onze excuses voor de minuscule en onscherpe foto's. Het is niet anders. Audiblog.nl, waar deze foto's naar verluidt als eerste opdoken, heeft ze ook niet beter. Desondanks is prima te zien dat het om een nieuwe Audi gaat; vermoedelijk de aanstaande generatie van de A4 die intern aangeduid wordt als B9. Of ze ook daadwerkelijk legitiem zijn, is niet bekend. Maar voor zover wij dat kunnen beoordelen lijkt het daar wel op, en daarvoor hebben we met een schuin oog gekeken naar onze eerdere computerillustratie van de nieuwe Audi A4, gebaseerd op verkregen informatie van een bron die nauw betrokken is bij de ontwikkeling van het model.

Aandrijflijnen ook op straat
En het wordt nog zuurder voor Audi, want ook het beschikbare motorenprogramma is kennelijk gelekt. Het Spaanse Motor.es kwam ermee en meldt dat het palet zal beginnen bij de 125 pk sterke 1.4 TFSI met cilinderuitschakeling (COD). Daarna volgen de 1.4 TFSI met 150 pk en optionele 9-traps S tronic en de 1.4 TFSI COD met 180 pk. Nog meer vermogen is er met de 2.0 TFSI. Die is er met 225 pk en met 245 pk in combinatie met 9-traps S tronic. De krachtigste benzine is de 3.0 liter V6-TFSI, goed voor 272 pk en standaard S tronic.
Dieselen kan met de 1.6 TDI, die 120 pk levert. Vervolgens komt een rits aan tweeliters. De vermogens daarvan zijn 150, 177 en 220 pk. Bovenaan het dieselgamma staat de 3.0 liter TDI quattro met 218 of 260 pk.

Hybrid & e-tron
Twee vreemde eenden in de bijt zijn de A4 Hybrid en A4 e-tron. De eerste combineert volgens de Spanjaarden een 225 pk sterke tweeliter viercilinderturbo met een elektromotor met 35 pk. De e-tron heeft zelfs twee elektromotoren aan boord, samen goed voor 136 pk, met als taak de achterwielen aan te drijven. De voorwielen worden voor rekening genomen door een 190 pk sterke 2.0 TFSI. Audi noemt dit vierwielaandrijvingsysteem e-quattro en laat het koppelen aan de nieuwe S tronic over.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Audi A4 in het donker naar buiten

Spyshots
Audi A4 spyshots
> Artikel lezen

Audi teast met nieuwe A4 en A4 Avant

Autonieuws
Audi teast met nieuwe A4 en A4 Avant
> Artikel lezen

Prijzen nieuwe Audi A4 en A4 Avant: dit kosten ze

Autonieuws
Dit kosten de nieuwe Audi A4 en A4 Avant
> Artikel lezen

Dit zijn de nieuwe Audi A4 en A4 Avant

Autonieuws
Dit zijn de nieuwe Audi A4 en A4 Avant
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.