Autonieuws

Opel Karl heeft een vanafprijs

Volgens Opel is hun nieuwe, kleine Karl scherp geprijsd. Dat nemen we natuurlijk niet zomaar aan en gingen op onderzoek uit om te beoordelen of dat klopt.

De Opel Karl kan per direct worden besteld, staat rond de zomer bij de dealers en de verkopers gaan er minstens € 10.595,- voor vragen. Een 3-deurs carrosserievariant is er niet, dus voor dit geld beschik je meteen over vier portieren, een achterklep en wordt je in beweging gezet door een 1.0 liter driecilinder met 75 pk, gekoppeld aan een manuele 5-bak.

Is dat scherp?
Jazeker, al gebiedt de eerlijkheid te zeggen dat we de standaarduitrusting niet in een vergelijk hebben meegenomen. Puur op basis van vergelijkbare A-segmenters van andere merken in vijfdeurs-uitvoering is de Karl aantrekkelijk geprijsd. Zo vraagt Hyundai namelijk minstens € 10.995,- voor haar i10 met 65 pk sterke éénliter en weet Peugeot daar vijf euro onder te gaan zitten met de 5-deurs 108 1.0 e-VTI, goed voor 68 pk. Pakken we zowat de best verkochte auto van Nederland erbij, de Volkswagen Up, dan wordt het prijsverschil kleiner. Maar evengoed is Volkswagen's kleinste nog altijd een paar tientjes duurder.

Gerelateerde artikelen

Altijd connected met de Online Editions van Opel

Overige
Opel Online Edition
> Artikel lezen

Opel Karl Rocks trekt de wandelschoenen aan

Autonieuws
Opel Karl Rocks trekt de wandelschoenen aan
> Artikel lezen

Nog meer keus in A-segment met Opel Karl

Autonieuws
Nog meer keus in A-segment met Opel Karl
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.