Autonieuws

Compact CC’jte: Nissan Micra C+C

De auto moet nog officieel worden gepresenteerd maar Nissan heeft de eerste foto’s al op haar website staan. Dit is de definitieve versie van de Nissan Micra C+C.

Tijdens de Salon van Parijs in 2002 presenteerde Nissan een conceptcar op basis van de Micra. Het ging om een Micra Coupé-Cabriolet die net als de Peugeot 206 CC was voorzien van een stalen klapdak. Een jaar later maakte Nissan bekend dat de auto in productie zou gaan. De Micra C+C is geheel ontwikkeld in Europa en voor de dakconstructie heeft Nissan de hulp van Karmann ingeroepen.
 
Sportiever
De guitige Micra is door Nissan behoorlijk aangepast om er een wat sportieve C+C van te maken. Zo zijn de voor- en achterbumpers gewijzigd, zijn de koplampen voorzien van een zwarte achtergrond en zijn de dorpels iets breder. De 16 inch lichtmetalen velgen en het sportieve interieur maken het beeld compleet.
 
Karmann-dakconstructie
In het interieur van de Micra C+C zien we sportstoelen, een met leer bekleed sportstuur en aluminium pedalen en versnellingspook. Voor de bekleding (leer) is er keuze uit zwart of een combinatie van ijsblauw en chocoladebruin. Volgens Nissan moet er in de Micra C+C ruim plaats zijn voor vier personen maar dat komt ons er onwaarschijnlijk over. Twee volwassenen en twee kleine kinderen moet lukken maar je kunt er absoluut niet met vier volwassenen in. Eveneens ruim plaats is er volgens Nissan in de kofferbak. Dankzij de compacte dakconstructie moet daar ruim voldoende bagageruimte over zijn. Het compleet elektrisch bedienbare dak wordt bij Nissan ‘Auto Open Roof’ genoemd en vouwt zich netjes op in de kofferbak.
 
Niet meer voor de zomer
Vanaf het einde van 2005 zal de Nissan Micra C+C leverbaar worden. De prijzen en exacte specificaties zijn nog niet bekend. De Micra C+C zal het op moeten gaan nemen tegen bijvoorbeeld de Peugeot 206 CC.

Gerelateerde artikelen

Nissan GT-R (Nismo) weet niet van ophouden

Spyshots
> Artikel lezen

Nissan Xmotion Concept: Qashqai van 2030?

Autonieuws
> Artikel lezen

Nissan IMx KURO: futuristische concept 'leest' jouw gedachten

Autonieuws
IMx KURO
> Artikel lezen

Nieuwe 1.3-turbo voor Renault, Nissan en… Mercedes

Autonieuws
> Artikel lezen

CEO Renault-Nissan: 'Wij zijn de allergrootste'

Autonieuws
CEO Renault-Nissan: 'Wij zijn de allergrootste'
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.