Autonieuws

Vernieuwde Peugeot 208 kan er weer tegenaan

Liefst een miljoen stuks zijn er al verkocht. In slechts drie jaar tijd. Een vernieuwingsronde om zichzelf in de kijker te spelen heeft de 208 dus niet nodig. Toch deed Peugeot het.

De facelift voor de Peugeot 208 komt verrassend vroeg. Zeker als je daarbij het gigantische succes van het model in ogenschouw neemt. Anderzijds, veel moordender dan het B-segment wordt het niet en dan is up-to-date blijven zeer cruciaal om te prolongeren. De vernieuwde Peugeot 208 poogt dat met hertekende lichtunits met '3D' LED-technologie, strakgetrokken bumpers en ook een hernieuwde grille. Let ook even op de mistpitten. Die zijn naar de buitenzijde van de voorbumper verhuisd, zodat de 208 zich optisch een fractie breder maakt.

Meer sportieve uitvoeringen
Andere cosmetische dingetjes zijn nieuwe lakkleuren, waaronder Orange Power, en meer chroom voor de topuitvoeringen. Over de toppers gesproken. In de prijslijst zullen straks ook de GT Line en GTi by Peugeot Sport prijken, twee sportieve uitvoeringen direct onder de GTi die eveneens in het nieuw is gestoken.
Maar hier blijft het niet bij. Om je 208 meer te personaliseren kan je opteren voor het Color Pack. Dan kun je geheel naar eigen smaak losgaan op onder meer de merklogo's, de sierlijst in de grille, de omlijsting om de richtingaanwijzers op de flanken en zelfs de inlegstukken om de mistlichten.

Onzichtbare verbeteringen
Het interieur an sich is niet veel veranderd. Peugeot schonk liever aandacht aan het onzichtbare, te weten het opwaarderen van de veiligheid en het functionele gemak dankzij moderne elektronica. We hebben het dan specifiek over een automatisch remsysteem bedoeld voor stad, een achteruitrijcamera en een infotainmentsysteem dat voortaan ook beschikt over Mirrorlink en Apple Carplay. Een Head-Up Display is er ook.

Nog zuiniger
De Peugeot 208 was al zuiniger, maar drinkt in z'n vernieuwde gedaante nog minder. De 1.6 BlueHDi spant daarin de kroon. Deze is er met 75 en 100 pk, maar hun gemiddelde CO2-uitstoot is om het even met een lage 79 g/km, goed voor 14% bijtelling. Tank je liever benzine, dan bestaat het aanbod uit een éénliter driecilinder, een 1.2 viercilinder met en zonder turbo en een 1.6 THP. De vermogens strekken zich uit van 68 tot 208 pk voor de GTi.

Gerelateerde artikelen

Peugeot 208 BlueHDi: 2.152 km op één tank

Autonieuws
Peugeot 208 Blue HDi
> Artikel lezen

Peugeot viert 30 jaar GTi met speciale 208

Autonieuws
> Artikel lezen

Vernieuwde Peugeot 208 start bij € 13.990,-

Autonieuws
Peugeot 208
> Artikel lezen

Peugeot 208 GTi 30th Edition kost ruim 30 mille

Autonieuws
Peugeot viert jubileum met 208 GTi 30th Anniversary Edition
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.