Autonieuws

Skoda Superb

Eerste live-indruk nieuwe Skoda Superb

Tijdens een spetterende show trok Skoda in de Tsjechische hoofdstad Praag het doek van de nieuwe Superb. Wij waren er getuige van en werden daarna in de gelegenheid gesteld alvast de koets en het interieur van Skoda's nieuwe vlaggenschip te bestuderen. Dit is onze eerste indruk.

Jozef Kabaň

Jozef Kabaň

Vaak zijn speeches doorspekt van kleffe marketingtermen en doordachte concepten. Niet bij designer Jozef Kabaň. De Slovaakse topdesigner, die ook de Bugatti Veyron tekende, wist gepassioneerd te vertellen over hoe het design tot stand is gekomen. Prachtig.

Typische Superb

Typische Superb

De karakteristieke Skoda-grille, met een historisch verantwoord design, vormt al jaren het herkenningspunt van elke Skoda. Op de nieuwe Superb werd hij nog net even wat strakker getekend.

Bijzondere LED-strips

Bijzondere LED-strips

De grille wordt geflankeerd door vlijmscherp gelijnde lichtunits. Een mooi detail vormen de LED-strips in de onderzijde van de units. Dat hebben we nog niet eerder gezien.

Groot, maar elegant

Groot, maar elegant

En profil oogt de Superb langgerekt, maar veel minder plomp dan zijn voorganger. Hij is elegant en dankzij de scherpe belijning heeft hij stiekem ook wel iets dynamisch.

Clean

Clean

Het cleane lijnenspel karakteriseert ook het achterste. Typisch Skoda zijn de C-vormige LED-stroken in de achterlichtunits.

Boda kristal

Boda kristal

Skoda grijpt graag terug naar het kristal waar Tsjechië om bekend staat. Het is dan ook verwerkt in het design van de achterlichtunits.

Ruim, ruimer, ruimst

Ruim, ruimer, ruimst

Deze derde generatie Superb groeide met nog eens 28 mm tot 4,86 m. De wielbasis nam zelfs met 80 mm toe. Maar daar bleef het niet bij. Skoda claimt ook op schouderhoogte behoorlijk te hebben gewonnen.

Prinsheerlijk

Prinsheerlijk

Het behoeft met die toenames geen uitleg dat je (achterin) prinsheerlijk zit. De hoofd-, been- en schouderruimte is ongekend. Zelfs met een lange bestuurder voor je zit je achterin uitstekend.

Rijden of gereden worden?

Rijden of gereden worden?

In een Superb kun je gerust gereden worden. Niet alleen omdat er zoveel ruimte is, maar ook dankzij de separate klimaatregeling en stoelverwarming achterin, alsook een 230V-stopcontact en USB-poort.

Ontspannen

Ontspannen

Liever ontspannen achterin? Of de kinderen zoet houden? Met een tablethouder – waarbij je via een speciale app ook het infotainmentsysteem van de auto kunt aansturen – hangt de tablet mooi op ooghoogte.

625 liter

625 liter

Wanneer je met een zwaaiende beweging van je voet de achterklep laat openen verschijnt er een bagageruimte met een ongekende 625 liter inhoud. Nog eens 30 liter meer dan zijn al bijzonder ruime voorganger. De handige 'dubbele' achterklep is echter niet meer.

Verhuisplannen?

Verhuisplannen?

Klap je de achterbank neer, dan ga je zelfs over de 1.700 liter. Een jaloersmakend hoeveelheid voor stations.

Strak en zakelijk

Strak en zakelijk

Het dashboard is vrij strak vormgegeven. Zonder overbodige poespas. Dat kun je als saai betitelen. Feit is dat de afwerking op hoog niveau ligt.

Van alle luxe voorzien

Van alle luxe voorzien

Een uitgebreid multimediasysteem dat indien gewenst gekoppeld kan worden aan een 610 Watt en 12 speakers tellend audiosysteem van Canton is slechts één van de noviteiten die het de inzittenden aangenaam vertoeven maakt.

Skoda betitelt haar praktische oplossingen als 'simply clever'.

Zo is er een paraplu verborgen in beide voorportieren...

... en een ruitenkrabber in de tankklep.

Juni bij de dealers

Juni bij de dealers

De nieuwe Skoda Superb staat vanaf juni bij de dealers. De prijzen zullen beginnen bij ongeveer 28.000 euro. Een ongekend scherp aanbod voor een auto die bij ons de lat qua verwachtingsniveau heel hoog heeft gelegd. Benieuwd naar echt alle details zoals de motoren en de bijtelling? Lees meer »

Gerelateerde artikelen

Eerste rij-indruk nieuwe Skoda Superb

Autotests
Eerste rij-indruk nieuwe Skoda Superb
> Artikel lezen

Skoda-dealer laat klanten kiezen: Superb of BMW 5?

Autonieuws
Skoda-dealer laat klanten kiezen: Superb of BMW 5-serie?
> Artikel lezen

Nu al een facelift voor Skoda Superb?

Spyshots
> Artikel lezen

De zuinigste Skoda Superb ooit is er

Autonieuws
> Artikel lezen