Autonieuws

Evora 400 is krachtigste en snelste Lotus ooit

Even geleden liet Lotus al weten een nieuwe auto te gaan onthullen in Genève en nu hebben ze bekend gemaakt dat het om een nieuwe Evora gaat. En niet zomaar eentje! Nee, het gaat om de snelste en krachtigste Lotus ooit.

De Evora 400 is de snelste en krachtigste Lotus ooit en ziet er ook zo uit. Een nieuwe, veel scherper front met grotere luchtopeningen en LED-dagrijverlichting domineren de voorzijde. Achteraan doen dat een high-tech ogende driedelige spoiler en een al evenzo potige diffuser. Het resultaat is een lekker agressieve koets.

Bestuurder georiënteerde supercar
Van buiten is de Evora 400 evenwel nog altijd herkenbaar als een Evora. Maar van binnen hebben de Britten 'm flink onder handen genomen. Zo is er een nieuw dashboard, een aangepaste middenconsole en een verbeterd instrumentenpaneel. Tevens is er gebruikgemaakt van hoogwaardigere materialen zoals alcantara en Schots leer. En je zou het niet zeggen, maar er is niet alleen aan het design gedacht. De binnenpanelen zijn smaller gemaakt voor meer ruimte binnenin en de airflow is verbeterd voor hoger comfort. De lichtgewicht stoelen en stuur zorgen ervoor dat het een bestuurder georiënteerde supercar wordt.

Lager gewicht
Brengt de gewone Evora S 350 pk teweeg, zoals zijn naam al doet vermoeden spoort de 3.5 liter V6-supercharged in de Evora 400 er vierhonderd aan. Horse power weltevestaan, wat overeenkomt met 407 pk zoals wij paardenkrachten kennen. Het koppel ligt op 410 Nm en naar 100 km/h spurten duurt slechts 4,2 seconden. De topsnelheid is vastgesteld op een verdienstelijke 300 km/h.

Zes seconden
Het recept voor een betere Lotus bestaat daarnaast uit – hoe kan het ook anders – een lager gewicht. Door een nieuw aluminium chassis, een koetswerk van composiet en lichtere aluminium wielen is de 400 22 kilogram lichter dan de Evora S. Ook is er een standaard limited slip-differentieel voor betere prestaties. Samen met de verhoogde downforce zorgt dat ervoor dat de Evora 400 op de testbaan in Hethel zes seconden sneller is dan de Evora S.

De Lotus Evora 400 debuteert begin maart op de Autosalon van Genève en staat vanaf augustus bij de Nederlandse dealers.

Gerelateerde artikelen

Lotus Evora GT430: niet de snelste, wel de lekkerste

Autonieuws
Slechts 60 keer Lotus Evora GT430
> Artikel lezen

Minder is meer: Lotus Evora GTE F1 Edition

Autonieuws
Minder is meer: Lotus Evora GTE F1 Edition
> Artikel lezen

Genève decor voor 'spannende Lotus'

Autonieuws
Genève decor voor vernieuwde Lotus
> Artikel lezen

Raikkonen ‘signeert’ Lotus Evora GTE

Autonieuws
Raikkonen ‘signeert’ Lotus Evora GTE
> Artikel lezen

Lotus Evora scherper als Sports Racer

Autonieuws
Lotus Evora scherper als Sports Racer
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.