Autonieuws

Nieuwe SUV van SsangYong: de Kyron

In Korea presenteert SsangYong de Kyron, een nieuwe SUV van het Koreaanse merk. In Europa zal de Kyron debuteren op de IAA in Frankfurt en de auto staat begin 2006 bij de dealers. De Kyron volgt de Musso op.

Op de Seoul Motor Show presenteerde SsangYong in april drie conceptcars. Volgens de fabrikant gaven deze auto´s aan hoe de nabije toekomst van SsangYong er globaal uit ziet. Achteraf gezien heeft gepresenteerde conceptcar een duidelijk indruk gegeven van SsangYong´s nieuwe SUV: de Kyron. De Kyron zal de Musso op gaan volgen. Volgens SsangYong is het een ´futuristische crossover met een Europees uiterlijk´. Dat Europese uiterlijk is wel aanwezig maar het futuristisch is naar onze mening ver te zoeken.
 
Alleen als vijfzitter
De nieuwe Kyron is 4,8 meter lang en leverbaar als vijf- en zevenzitter. Omdat wij Europeanen een stuk groter zijn dan de gemiddelde Aziaat zal de Kyron bij ons alleen leverbaar zijn als vijfzitter.
 
Twee dieselmotoren
Voor de aandrijving zorgt een 2.7 liter Xdi dieselmotor die ook bekend is uit de Rexton en Rodius. De vijfcilindermotor levert een vermogen van 165 pk. Naast deze vijfcilinder heeft SsangYong ook een nieuwe 2.0 liter Xdi-dieselmotor ontwikkelt. Deze 137 pk sterke viercilinder beschikt over commonrail-techniek van Delphi.
 
Kia Sorento krijgt concurrentie
Op de IAA in Frankfurt zal de Kyron zijn Europese debuut maken. De productie van de Europese modellen start aan het einde van dit jaar en de auto staat begin 2006 bij de dealers. Volgens een woordvoerder van SsangYong moet de Kyron het op gaan nemen tegen auto´s als de Kia Sorento en Toyota RAV4. De prijzen zullen dan ook in die richting liggen. De Kyron is het eerste model van een serie nieuwe SsangYong-modellen waarmee de fabrikant ook in Europa flink aan de weg wil timmeren.

Gerelateerde artikelen

SsangYong Kyron; alles heeft z’n prijs

Autotests
SsangYong Kyron; alles heeft z’n prijs
> Artikel lezen

SsangYong ontwikkelt diesel-hybride

Autonieuws
SsangYong ontwikkelt diesel-hybride
> Artikel lezen

Facelift SsangYong Kyron: flinke verbetering

Autonieuws
Facelift SsangYong Kyron: flinke verbetering
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.