Autonieuws

Ganse Bentley Continental-familie in 't nieuw

Wat vliegt de tijd toch. Met bijna vijf winters achter de kiezen bevindt de Continental GT zich al weer in de herfst van zijn leven. Dat vraagt om een update. Liefst meerdere om nog enkele jaren vooruit te kunnen. Dat heeft Bentley dan ook gedaan. Sterker, de gehele Conti-familie moest eraan geloven.

Zoals zo vaak bij conservatieve automerken, waartoe Bentley behoort, ging men uiterst subtiel te werk om een facelift vorm te geven. Enkel de kenner van de Continental-familie zal daarom in een oogopslag zien dat de voorbumper is hertekend, de grille een fractie kleiner is en er voortaan ventilatorroosters – voorzien van een metallic 'B' – zitten vlak achter de voorste wielkasten die zelf ietsje meer benadrukt zijn om de koets een ietwat krachtigere uitstraling te geven. Ook aan de achterzijde is dat geprobeerd, en wel middels een strakkere en bredere achterbumper, een geretoucheerde kofferklepspoiler plus een nieuwe (optische) diffuser voor de V8 S en GT Speed. Daarnaast zijn er op V8 S en W12 voortaan ook meer badges op de carrosserie te vinden. De Speed had die al.
Verder zijn er nieuwe (standaard) wielen voor alle uitvoeringen. De V8 en W12 rollen op nieuwe exemplaren met een diameter van 20 inch, terwijl de exclusieve Mulliner Driving-uitvoering verse 21 inch wielen krijgt toebedeeld afgelakt in grafietgrijs. Ook de Speed-variant profiteren van een nieuw wiel in deze maat. Uiteraard in een sportiever (5-spaaks) design. Tot slot is het exterieur in drie nieuwe kleuren te verkrijgen: Marlin (martiemblauw), Camel (zacht goud) en Jetstream (hemelsblauw).

Interieur
Binnenin is het ook vooral verfijning wat de klok slaat. Bentley heeft zoal aandacht geschonken aan het motief van het lederen meubilair, het stuurwiel (met grotere schakelflippers), de versnellingspook en het instrumentarium waarvan de klokkenwinkel hertekend is. Ook is er geluisterd naar de veel gehoorde klacht dat het grafische gedeelte van het infotainmentsysteem zwaar te wensen overlaat voor een Bentley. Dat moet nu mooier zijn en er is nu WiFi-connectivietit voor alle versies. Meer ambiance is er ook, dankzij de toepassing van LED-interieurverlichting. Bij de V8-modellen ging de praktische kant erop vooruit; tussen de achterstoelen is een extra opbergvak opgenomen (incluis een aansluiting op bijvoorbeeld een tablet op te laden), terwijl de W12 en Speed nu uitgerust kunnen worden met luxe hoofdkussens.

Meer vermogen voor W12
Voor de V8-modellen en de (nog piepjonge) Flying Spur, die slechts op een paar punten is bijgepunt, vindt Bentley het nu wel welletjes. Met de W12 ging het daarentegen nog even door. De motor daarvan heeft namelijk nu 15 pk en 20 Nm te besteden. In totaliteit schopt de bijzondere twaalfcilinder het nu tot 590 pk en 720 Nm, terwijl het verbruik met 5% is gedaald dankzij cilinderuitschakeling. Bij deellast draait de helft van de cilinders voor spek en bonen mee. Leuk, al bedraagt het opgegeven gemiddelde verbruik evengoed nog altijd 14,1 l/100 km. De CO2-uitstoot komt uit op 329 g/km.

De vernieuwde Bentley Continental GT, Speed en Flying Spur debuteren op de Autosalon van Geneve, begin maart. Prijzen volgen in de aanloop naar de showroomintroductie in de zomer.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Bentley Continental GT begint vorm te krijgen

Spyshots
> Artikel lezen

Hoe trouw is de nieuwe Continental GT aan de EXP 10 Speed 6?

Spyshots
Hoe trouw blijft de nieuwe Continental GT aan de EXP 10 Speed 6?
> Artikel lezen

Bentley houdt woord met Continental GT

Autonieuws
> Artikel lezen

Born to race: Bentley Continental GT3

Autonieuws
Born to race: Bentley Continental GT3
> Artikel lezen

Hoe trouw is de nieuwe Continental GT aan de EXP 10?

Spyshots
> Artikel lezen

Bentley werkt wansmaak in de hand met Continental 24

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.