Autonieuws

BMW maakt extra koele Safety Car

BMW is al sinds 1999 leverancier van safety cars in de MotoGP en ook in 2015 komen ze weer in actie in de hoogste klasse van de motorsport. Ook dit jaar wordt er weer een M4 Coupé gebruikt, nu wat meer uitgedost dan anders.

De zeventiende BMW Safety Car in de MotoGP is bijzonder. De pikzwarte M4 Coupé is voorzien van een wrap in de M-kleuren, een LED-lichtbalk en LED-flitsers in de luchtinlaat. Daar bovenop allerlei M-performance onderdelen, verstelbare vering en een verstelbare achtervleugel maken 'm een auto waar je niet omheen kunt. Maar dat is nog niet alles.

Waterkoeling
Nu wordt het echt interessant. BMW gaat in de M4 Safety Car een nieuw koelsysteem gebruiken. De laadlucht in de biturbo-zescilinder wordt extra gekoeld door een waterinjectiesysteem. Dat zorgt voor een betere brandstofverbranding, dus een hoger vermogen en een lager verbruik, en een langere levensduur. Het water komt uit een 5-liter tank die om de vijf tankbeurten moet worden bijgevuld. BMW is nu nog aan het testen, maar de bedoeling is dat het systeem binnenkort op de seriemodellen te krijgen is.

Gerelateerde artikelen

Opleukerij: M Performance Parts voor BMW M2 Competition

Autonieuws
> Artikel lezen

Internet is BMW M2 Competition te snel af

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW M2 Competition komt nog harder feestvieren

Autonieuws
> Artikel lezen

Een M3-koppeling bestellen, er eentje voor de F1 krijgen

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.