Autonieuws

Kia Sportspace Concept

Kia Sportspace Concept hint naar Optima Wagon

De designers bij Kia hoeft je niet langer te vertellen hoe je een auto moet tekenen. Het nieuwste bewijs daarvan is deze gelikte Sportspace Concept, een lel van een station met shooting brake-trekjes.

Kia presenteert gelikte Sportspace Concept
Strikt genomen zaten we mis. De Sportspace Concept blijkt niet een voorbode van de nieuwe Optima te zijn. Althans, niet de Optima zoals we hem nu kennen: een sedan. Maar de nieuwe studie van Kia is dan weer wel een voorbode van de stationvariant van de nieuwe Optima. Die is er immers nog niet. Bovendien liet het Zuid-Koreaanse merk eerder al weten dat de Sportspace Concept bewust is ontworpen om in het D-segment potten te breken, daar waar ook de Optima actief is. Kortom, een inkoppertje.

Aan de maat

De vooral lang ogende Sportspace wekt echter de indruk ook best auto's als de E-klasse Estate en A6 Avant de baas te kunnen. E-segment's dus. De claim dat de Sportspace Concept volop ruimte biedt en een aanzienlijke bagageruimte heeft geloven we dan ook meteen.
Verder prijst Kia het functionele en comfortabele karakter van de Sportspace. De station, die door het wegwerken van de deurengrepen en smalle carrosserienaden overkomt als een shooting brake, is tevens met nadruk ontwikkeld voor het afleggen van lange afstanden. En dat het liefst op tempo en een gemoedelijke sfeer aan boord, aldus Kia. Over dat laatste valt te discussiëren aangezien de cockpit eerder uiterst strak en zakelijk oogt dan huiselijk warm met natuurlijke, knusse materialen als bijvoorbeeld hout. Aluminium en carbon is wat de klok slaat.

Meer informatie vermoedelijk vanaf de Autosalon van Genève, waar de Kia Sportspace Concept zijn première beleeft.
Redactie
Door Redactie

Mis geen belangrijk Kia-nieuws meer

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en mis geen enkel nieuws meer van jouw favoriete merk.

Kia presenteert gelikte Sportspace Concept
Kia presenteert gelikte Sportspace Concept
Kia presenteert gelikte Sportspace Concept
Kia presenteert gelikte Sportspace Concept
Kia presenteert gelikte Sportspace Concept

Zoeken

Merk- & modeldossiers