Autonieuws

Vernieuwde Evoque showt alvast zijn LED-units

Later dit jaar mag de Evoque al weer vijf kaarsjes uitblazen. En hoewel de verstreken tijd amper vat heeft gehad op zijn lijnenspel, maakt de kleinste Range Rover zich toch op voor een facelift. Daarbij horen nieuwe adaptieve LED-koplampen. Toevallig het enige element dat we middels deze teaser al te zien krijgen.

De vernieuwde Range Rover Evoque beleeft over drie weken zijn werelddebuut op het Autosalon van Genève. En onder het doek komt dan een auto vandaan die niet alleen cosmetisch is bijgepunt. Nee, de Evoque krijgt ook de beschikking over een gemoderniseerd motorenpalet. Naar verluidt gaat het om de nieuwe viercilinder benzine- en dieselmotoren waarmee de Jaguar XE en Land Rover Discovery Sport de spits afbeten. Deze leveren meer vermogen en draaien toch zuiniger en schoner.
Vaak betekent dit ook goed nieuws voor de prijzen. Iets dat de Evoque wel een beetje kan gebruiken, nota bene sinds de komst van een familielid, namelijk de Discovery Sport. Die Land Rover is immers een pittige 5 mille goedkoper maar levert niet per se in qua totaalplaatje. Toch zal de Evoque de duurste van dit stel blijven; daar is het immers een Range en geen Land Rover voor.

Evoque Cabriolet
Of Genève ook het showdecor zal zijn van de Evoque Cabriolet, valt te betwijfelen. Het is goed voor te stellen dat Land Rover op een andere show de aandacht volop die dakloze SUV wil vestigen. Dat autoconcept is immers tamelijk uniek.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Range Rover Evoque meer van hetzelfde

Spyshots
Nieuwe Range Rover Evoque meer van hetzelfde
> Artikel lezen

Ontwerpers storten zich vol op Land Rover Evoque

Autonieuws
Ontwerpers storten zich vol op Land Rover Evoque
> Artikel lezen

Land Rover toont lef met Range Rover Evoque Convertible

Autonieuws
> Artikel lezen

Land Rover stoomt 2de generatie Range Rover Evoque klaar

Spyshots
> Artikel lezen

Vernieuwde Range Rover Evoque met 20% geprijsd

Autonieuws
Range Rover Evoque met 20% geprijsd
> Artikel lezen

Zegt de ene Evoque tegen de andere…

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.