Autonieuws

Audi TT Roadster € 3.700,- duurder dan Coupé

Audi Nederland is eruit hoeveel de nieuwe TT Roadster moet kosten. Het open kunnen rijden in de nieuwe tweezits TT vergt een extra bijdrage van een kleine vierduizendeuro ten opzichte van de Coupé-prijzen.

Audi houdt het motorpalet van de TT Roadster prettig simpel. Slechts twee motortypes en vijf aandrijflijnen omvat het programma en allen zeer krachtig. De 2.0 liter TFSI met handbak bijt de spits af met een vanafprijs van € 49.690,- en een maximumvermogen van 230 pk dat verdeeld wordt over de beide voorwielen. Laat je het schakelwerk liever over aan de S tronic-automaat, dan bedraagt de prijs van dit model minstens € 53.220,-. Permanente quattro-aandrijving drijft de prijs nog wat verder op tot minimaal € 56.250,-. De eerdergenoemde 6-traps transmissie is evenwel hierbij inbegrepen.

TTS & TDI
Twee buitenbeetjes zijn de dakloze TTS en de dieselende TT Roadster, respectievelijk goed voor 310 pk en 184 pk. Qua maximumkoppel ontlopen ze elkaar dan weer weinig met 370 Nm versus 380 Nm in het voordeel van de diesel. Maar hoe anders is dat aangaande hun vanafprijs. Voor de TTS Roadster vraagt Audi op zijn minst € 68.950,- terwijl je van de TT Roadster TDI 'slechts' € 50.410,- armer raakt.

De nieuwe Audi TT Roadster bestellen kan per direct, waarna de levering in april op gang komt. Behalve die van de TTS; die wordt pas later in het jaar gebouwd.

Gerelateerde artikelen

Abt geeft Audi TT Roadster TTS-power

Tuning & styling
Abt Audi TT
> Artikel lezen

Sportief figuurtje: Audi TT S line competition

Autonieuws
Sportief figuurtje: Audi TT S line competition
> Artikel lezen

Nieuwe Audi TT(S) nu verkrijgbaar met open dak

Autonieuws
Audi TT(S) Roadster
> Artikel lezen

Nieuwe Audi TT Roadster voor het eerst in het wild

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.