Autonieuws

Mercedes: 'Minstens 10 plug-in hybrides voor 2017'

Het Duitse autoconcern Daimler boerde goed in 2014 en steekt haar ambities mede daardoor niet onder stoelen of banken. Tegen het jaar 2020 wil het met Mercedes-Benz het grootste automerk op het gebied van luxeauto's zijn en het introduceren van liefst 10 plug-in hybride-modellen voor 2017 moeten daaraan gaan bijdragen.

BMW is nu nog het grootste luxe-merk ter wereld, op de hielen gezeten door Audi dat dezelfde ambitie heeft als Mercedes-Benz. Dat kan dus nog een leuke strijd worden, terwijl ze in Beieren alle zeilen bijzetten om hun jarenlange koppositie vast te houden. Als je ze onder de microscoop legt heeft elk van deze drie merken zo haar eigen tactiek om haar doelen veilig te stellen, maar hoe anders is dat aan de oppervlakte. In het bijzonder premiummerken lijken welhaast maandelijks bij elkaar op de thee te komen om te keuvelen over welke innovaties ze gaan vermarkten in een bepaalde periode. De ontwikkeling daarvan duurt immers veelal vele jaren en toch weet men ze vaak nagenoeg tegelijk – in haar eigen producten – aan de wereld voor te stellen. Xenon, toen LED- en nu laser-verlichting is daarvan een goed voorbeeld.

Ware traktaties voor Nederlandse leaserijder
Dat Mercedes-Benz de komende twee jaar aan de lopende band plug-in hybrides zal gaan lanceren is zodoende niet uniek. Er bestaat geen enkele twijfel over dat BMW en Audi (en vlak Jaguar ook niet uit) dit ook gaan doen. Evenwel is tien Mercedessen met een dergelijke aandrijflijn introduceren voor 2017 een heleboel. Denkbeeldig zien we het Nederlandse midden- en topkader met een leaseauto als secundaire arbeidsvoorwaarde al gniffelend in de handen wrijven. Want jawel, het ligt in de lijn der verwachting dat dal die plug-ins een gemiddelde CO2-uitstoot lager dan 50 g/km zullen scoren. Dat is Das Haus immers ook gelukt met de C 350e en ook de lel van een S 500 plug-in hybrid zit er niet ver van af.

Sedanmodellen eerst

Van welke modellen je dan precies een op papier extreem schone stekkerhybride kunt verwachten? Van de C-, E- en S-klasse, al worden de opgehoogde softroaders zoals de GLC en GLE ook niet uitgesloten. Meer eerst dus de sedanmodellen en de hybridecombinatie bestaan bij deze plug-in hybrides uit een elektromotor gecombineerd met een 2.0 liter viercilinder of een 3.0 liter V6. Beide rijdend op benzine. Dieselliefhebbers met een (verplichte) voorliefde voor Mercedes hebben pech.

Gerelateerde artikelen

Mercedes-topman: '2020 mooi jaar voor AMG GT Black Series'

Spyshots
> Artikel lezen

Mercedes-Maybach Ultimate Luxury Concept lekt uit

Autonieuws
> Artikel lezen

Subtiele verjongingskuur voor Mercedes C Coupé en Cabrio

Autonieuws
Subtiele verjongingskuur voor Mercedes C Coupé en Cabrio
> Artikel lezen

Productiemodel Mercedes-Benz EQ C ondergaat praktijktesten

Spyshots
Productiemodel Mercedes-Benz EQ C ondergaat praktijktesten
> Artikel lezen

Mercedes Ditigal Light-koplamp projecteert nog net geen smileys

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes-AMG C 63-modellen bijgepunt

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.