Autonieuws

Eerste impressie nieuwe Hyundai Tucson

Nog een maand te gaan. Diverse autofabrikanten maken zich achter de schermen op voor een wervelende presentatie van hun nieuws op de Autosalon van Genève. Hyundai bijvoorbeeld, dat op die show het doek gaat trekken van de opvolger van de ix35. Die heet verassend genoeg Tucson, een oude naam, maar in een compleet nieuwe jas.

Voor ons mag de rentree van de naam Tucson misschien een verassing zijn, voor Hyundai en in het bijzonder hoofddesigner van het merk, Peter Schreyer, is dat niet. Hij stelt zelfs dat het een logische keuze is omdat de Tucson Hyundai wereldwijd op de kaart heeft gezet. Dat klopt, al rijst hiermee de vraag natuurlijk waarom het destijds is overgestapt op ix35. Een model dat Hyundai bovendien ook bepaald geen windeieren heeft gelegd.

Tipje van de sluier

Afijn, verandering van spijs doet eten, zeg men, dus dat zal het wel zijn. Op de tegelijk meegestuurde designschets oogt de nieuwe Tucson in elk geval erg appetijtelijk. Evengoed gaat het hier nog om een impressie en die zijn doorgaans altijd een beetje 'aangedikt' om het publiek lekker te maken. Even afwachten dus nog tot het aanvangen van de Autosalon van Genève, begin maart.

Gerelateerde artikelen

De ix35 is dood, leve de Hyundai Tucson!

Autonieuws
Hyundai Tucson
> Artikel lezen

Hyundai toont twee hybride Tucson's

Autonieuws
Hyundai prikkelt alvast met hybride Tucson
> Artikel lezen

Hyundai ix35 Fuel Cell € 100.000,- goedkoper

Autonieuws
Prijs Hyundai ix35 op waterstof fors gekelderd
> Artikel lezen

Hyundai Tucson neemt vanafprijs ix35 over

Autonieuws
Hyundai Tucson neemt vanafprijs ix35 over
> Artikel lezen

Hoe diep snijdt het mes in de Hyundai Tucson?

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.