Autonieuws

Deze 7+1 auto-commercials scoren hun touch down op Super Bowl 2015

Redactie30 januari 2015

Wanneer je met telkens ruim 100 miljoen kijkers ’s werelds best bekeken (stand-alone) sportevenement bent trekt dat natuurlijk grote adverteerders aan. De commercials rond de Super Bowl, de Amerikaanse footballfinale, zijn daardoor een begrip geworden. Maar de spots zelf zijn hiervoor minstens zo sterk verantwoordelijk. Namelijk kosten noch moeite worden er bespaard om – als het even kan – de beste Super Bowl-commercial van het jaar te maken. Ook autofabrikanten doen zonder blikken of blozen mee aan deze miljoenenpropaganda, waarbij al lang niet meer de reclameboodschap maar de humor raak moet zijn. Of men daar dit jaar ook in slaagt? Dit zijn de automobiele adverteerders, plus een gastrol voor een ‘oudje’, gedurende de Super Bowl 2015 die op 1 februari wordt gespeeld.

Mercedes-Benz "Fable"

Mercedes-Benz "Fable"

Je weet nooit hoe een koe een haas vangt is een bekend Nederlandse spreekwoord. Het is alsof Louis van Gaal ooit coach is geweest bij een Amerikaans voetbalteam, want bij Mercedes-Benz USA menen ze toch echt dat een schildpad rare sprongen kan maken. Lees meer »

1
Toyota "How Great I Am"

Toyota "How Great I Am"

Krachttaal, daar houden ze van in Amerika. Zeker uit monde van Muhammad Ali. Gebruik zijn voice-over bij een kort levensverhaal over de mooie Paralympic Amy Purdy, die velen heeft weten te inspireren, en je raakt bij miljoenen Amerikanen een gevoelige snaar. Lees meer »

2
Kia "The Perfect Getaway"

Kia "The Perfect Getaway"

Een sportheld inzetten is slim, maar dat haalt het niet bij een acterende of zingende wereldster. Zo’n beetje half-Hollywood wordt daarom opgetrommeld om hun collaboratie te verlenen. Zo wist Kia Pierce Brosnan te strikken om nog eenmaal te schitteren als 007. Lees meer »

3
Lexus "Make Some Noise"

Lexus "Make Some Noise"

Lexus is relatief zuinig op de centen. Ten eerste omdat hun spot nipt een halve minuut duurt en ten tweede omdat “Make Some Noise” voor de verandering een keer niet door een duur betaalde ster wordt uitgekrijst. Wil niet zeggen dat het minder effectief is. Lees meer »

4
BMW "Newfangled Idea"

BMW "Newfangled Idea"

Subtiele humor mixen met een levensles die iedereen zou moeten weten is BMW’s insteek dit jaar. Het lijdende voorwerp daarvoor is de, met name voor Amerikaanse begrippen, vooruitstrevende i3. Dacht men vroeger echt zo over vernieuwing? Lees meer »

5
Hyundai "Welcome To The New Age"

Hyundai "Welcome To The New Age"

Ook (potentieel) Hyundai-fans kunnen hun hart ophalen tijdens de Super Bowl. Althans, enkel zij die kijken in Canada. Want alleen daar wordt deze spot uitgezonden. Waarom is onduidelijk. Toch mag opzwepende "Welcome To The New Age" hier niet missen. Lees meer »

6
Volvo "The Greatest Interception Ever"

Volvo "The Greatest Interception Ever"

Hét reclameblok van de Super Bowl is een miljoenenbal. Maar is de kunst van een geslaagde promotionele uiting niet juist een zo hoog mogelijk rendement halen uit een beperkt budget? Volvo doet een gewiekste poging (over de rug van con-collega’s). Lees meer »

7
Chrysler "Imported From Detroit"

Chrysler "Imported From Detroit"

Zo'n 4,5 miljoen per 30 seconden zendtijd is 'normaal'. Een schijntje met de 12,4 miljoen die Chrysler in 2011 aftikte om niet alleen haarzelf, haar producten, maar ook haar vestingstad een boost te geven. Het rendement? Een onbetaalbare comeback, zo weten we nu. Lees meer »

8

Gerelateerde artikelen

Sodeknetter! Aston Martin propt V8 in Cygnet

Autonieuws
> Artikel lezen

Maserati versterkt zich met Levante GTS

Autonieuws
> Artikel lezen

Toyota Supra ook op Goodwood nog altijd in een velletje

Autonieuws
Toyota Supra ook op Goodwood nog altijd in een velletje
> Artikel lezen

Weg belastingvoordeel na 200.000ste Tesla

Autonieuws
> Artikel lezen

Aanschouw de Singer Porsche 911 DLS en kwijl

Autonieuws
> Artikel lezen