Autonieuws

Officieel: McLaren 675LT in aantocht

Het hing al in de lucht en nu heeft McLaren het ook officieel naar buiten gebracht: hun grootste nieuws tijdens de Autosalon van Genève is de 675LT, een nieuwe modeluitvoering waarvan de twee letters staan voor Longtail. De LT-versie komt de C- en S-uitvoeringen versterken en geeft te kennen dat het om de puurste McLarens gaat.

Tegelijk met het introduceren van de 675LT krijgt de modelreeks van McLaren een nieuwe naam, te weten McLaren Super Series. Om het niet ingewikkelder te maken dat het al is, vormt deze modelserie de mediaan van McLaren volledige productprogramma.
In de categorie Super Series vallen de 650S (Spider), de specifiek voor Azië ontwikkelde 625C en de nu officieel aangekondigde 675LT. De P1 en P1 GTR, die ook in Zwitserland te bewonderen zal zijn, vormen zo een eigen kliekje en onderaan het palet bungelt de zogeheten McLaren Sport Series. Hieruit valt op te maken dat de nog te onthullen 'baby'-McLaren zijn definitieve modelnaam nog moet ontvangen en dus niet Super Sports heet zoals werd aangenomen.

675LT

Als we een gokje mogen wagen: McLaren 480S, aangezien de snel groeiende Britse sportwagenbouwer er de voorkeur aangeeft het maximumvermogen in de modelnaam te verwerken. Ook bij de 675LT heeft het dat gedaan, die in feite gestoeld is op de 650S, maar wel een specifieke design heeft. Zo zal deze overigens gewoon straatlegale supercar de historische Longtail-benaming volgens McLaren alle eer aan doen met een geoptimaliseerde aerodynamica voor nog betere prestaties, meer downforce, meer vermogen en daarmee – jawel – nog meer rijplezier, mede dankzij een lager gewicht. Want dit zijn de puristische kernwaarden waar de LT-naam voor staat.

Alleen als coupé

Ook wordt alvast verklapt dat de McLaren 675LT enkel als coupé zal worden gebouwd. Vanaf de tweede helft van dit jaar start het daarmee en de eerste exemplaren zullen ook nog in 2015 kunnen worden afgeleverd. Meer details van de 675LT zullen de komende weken, in aanloop naar de autotentoonstelling van Genève, bekend worden gemaakt.

Gerelateerde artikelen

McLaren 675LT JVCKenwood kan het zonder dashboard af

Autonieuws
> Artikel lezen

Laatste McLaren P1 'gecarboniseerd' door MSO

Fotogalleries
Laatste McLaren P1 'gecarboniseerd' door MSO
> Artikel lezen

Eerste details nieuwe McLaren Super Series

Autonieuws
> Artikel lezen

Daar heb je de McLaren 675LT Spider al!

Autonieuws
> Artikel lezen

Prachtige McLaren expositie in Louwman Museum

Overige
Goed beeld van McLaren in Louwman Museum
> Artikel lezen

McLaren 675LT GT3: racewaardig afscheid?

Autonieuws
McLaren 675LT GT3
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.