Autonieuws

Mercedes GLE Coupé op jacht naar dino's

Komende zomer breken er weer angstaanjagende dino's los in de vierde blockbuster van Jurassic Park, die de titel Jurassic World heeft. En de sterren, op automobiel vlak tenminste, zijn twee Mercedessen: de GLE Coupé en de G 63 AMG 6x6. Volgens de Britse website Carwow zal die eerste zo op het witte doek schitteren.

Het is niet voor het eerst dat Spielberg, die voor Jurassic World eens niet op de regisseursstoel zat maar als Executive Producer betrokken was, een beroep deed op Mercedes-Benz voor een Jurassic Park-film. In het tweede deel van de populaire dinoserie, The Lost World: Jurassic Park uit 1997, botvierden de T-Rex'n zich veelvuldig op de Mercedes ML. En je kunt er op rekenen dat de onlangs geïntroduceerde GLE Coupé eenzelfde lot tegemoet gaat. Over de naar verluidt tevens ingezette G 63 AMG 6x6 weten we dat zo zeker nog niet. Die Mercedes is immers een monster van zichzelf en zal zich niet zonder slag of stoot gewonnen geven.

Ford, Jeep, GMC en Mercedes
Dat ze er steevast bekaaid van af komen weerhoudt diverse automerken er niet van de Jurassic-horror continu op te zoeken. Voor de eerste editie, die al weer stamt uit 1993, wisten de producers immers Ford (Explorer) en Jeep (Wrangler) te strikken. De al wat lauwer onthaalde derde film uit 2001 schoof dan weer een GMC HM-series naar voren. Jurassic World draait vanaf 12 juni 2015 in de bioscopen.

Gerelateerde artikelen

Topcar vertimmert Mercedes GLE Coupé

Tuning & styling
Topcar vertimmert Mercedes GLE Coupé
> Artikel lezen

Mercedes-AMG GLE 63 (S) Coupé aast op X6 M

Autonieuws
Mercedes-AMG GLE 63 S Coupé
> Artikel lezen

Mercedes-AMG GLE 63 S Coupé voor Australische politie

Autonieuws
Mercedes-AMG GLE 63 Coupè voor Australische politie
> Artikel lezen

Mercedes-Benz GLE Coupé is een feit!

Autonieuws
Mercedes GLE Coupé
> Artikel lezen

Lumma gaat los op Mercedes GLE Coupé

Tuning & styling
Lumma gaat los op Mercedes GLE Coupé
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.