Autonieuws

Mitsubishi plaagt met twee SUV's

Don't shoot the messenger, want vandaag lijkt het autonieuws bijna enkel over SUV's te gaan. Ook Mitsubishi doet eraan mee, door kleine hints te geven over twee op stapel staande modellen. De eerste beleeft zijn debuut in Chicago, de andere wordt onthuld in Genève.

De Outlander, in het bijzonder de PHEV, heeft het fantastisch gedaan. Maar geen enkele auto heeft het eeuwige leven en daarom is Mitsubishi aan het uitdokteren hoe het succes van de Outlander (die heus ook buiten Nederland goed scoort) geprolongeerd kan worden. Dat dat niet meevalt, suggereren deze teasers. Beide plaagstootjes doen heel mysterieus over de te onthullen SUV's, maar hebben we feitelijk al eens eerder gezien.

Nieuwe Pajero?
De Mitsubishi die tijdens de Chicago Auto Show (van 14 tot en met 22 februari) zal worden prijsgeven is de GC-PHEV. Althans, de tweede versie daarvan in navolging van de eerste generatie op de 2013 Tokyo Motor Show. De slogan 'Return of a legend' in combinatie met de achtergrondfoto van een serie uitdagende zandduinen doet ons onmiddellijk vermoeden dat deze auto de opvolger gaat worden van de illustere Pajero, een van de beste terreinauto's ter wereld. Laat je dus niet misleiden door PHEV in de naam. Ook de GC-PHEV 2.0 is een plug-in hybride, maar evenwel voorzien van een dikke 3.0 liter V6.

Nieuwe ASX?
Direct na de Chicago Auto Show zal Mitsubishi afreizen naar Genève. Dikke kans dat het de GC-PHEV meeneemt, maar het grootste nieuws van het merk in Zwitserland zal de XR-PHEV zijn. Ook die hebben we eerder gezien, eveneens in Tokyo. Zelf heeft Mitsubishi het over een 'compleet nieuw model dat vooruitblikt op een compacte crossover met voorwielaandrijving', maar wij weten uiteraard wel beter. De teaserfoto van met name het front spreekt immers boekdelen.

Gerelateerde artikelen

CEO Renault-Nissan: 'Wij zijn de allergrootste'

Autonieuws
CEO Renault-Nissan: 'Wij zijn de allergrootste'
> Artikel lezen

Nog een ronde voor Mitsubishi Outlander PHEV

Autonieuws
> Artikel lezen

Mitsubishi stippelt toekomstvisie uit met e-Evolution Concept

Autonieuws
Mitsubishi stippelt toekomstvisie uit met Tokyo-concept
> Artikel lezen

Mitsubishi geeft prijzen Eclipse Cross af

Autonieuws
Mitsubishi geeft prijzen Eclipse Cross af
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.