Autonieuws

Nu alle prijzen van de vernieuwde Ford Focus ST

Op het moment van schrijven is een collega de wegen rondom Barcelona onveilig aan het maken achter het stuur van de vernieuwde Focus ST. Ondertussen heeft Ford de kans gegrepen nu alle prijzen van hun snelste tot dusver bekend te maken.

De prijzen van de 250 pk sterke benzinevarianten wisten we eigenlijk al, maar voor de volledigheid doen we ze hier nogmaals uit de doeken. De vernieuwde Ford Focus ST is er vanaf € 37.100,-. Een bedrag dat neergeteld dient te worden voor de ST2-uitvoering. Wil je zitten op lederen Recaro's en beschikken over zoal stoelverwarming en adaptieve Bi-Xenon-verlichting, dan is er de ST3-uitvoering. Die kost als vijfdeurs hatchback minstens € 39.260,-. De Wagon heeft een meerprijs van duizend euro.

Diesel
Dan de prijs van de diesel, een primeur voor de Focus ST. De 2.0 liter TDCi daarvan levert 185 pk en een maximum trekkracht van 400 Nm (vanaf 2.000 tpm). Nette cijfers, vooral die van het koppel waardoor tussensprints vlot zullen verlopen. Maar de Focus ST Diesel is evenwel geen partij voor de benzineversie – die ruim anderhalve seconde sneller vanuit stilstand 100 km/h bereikt en een veel hogere topsnelheid heeft. 'Geeft niet, want daar zal de lagere vanafprijs ook naar zijn', was de veronderstelling. Maar niets is minder waar. De Focus ST met dieselmotor is verrassend genoeg de duurste motorisering. Bij € 40.260,- begint 'ie, al heb je daarmee meteen de ST3 te pakken. En 20% bijtelling bij zakelijk gebruik.

Gerelateerde artikelen

Ford geeft al gas met nieuwe Focus ST

Spyshots
> Artikel lezen

Update: Ford Focus ST-benzine geprijsd en dieselversie met 20%

Autonieuws
Officieel: opgefriste Ford Focus ST ook als diesel
> Artikel lezen

Nieuwe Ford Focus meteen op volle sterkte

Autonieuws
> Artikel lezen

Nu al kleurrijk type, de nieuwe Ford Focus

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.