Autonieuws

Zonnen in de Noble M600 Speedster

De Noble M600 is een pure, rauwe supercar. Geen ABS, traction control of airbags. En dat met een 660 pk en 818 Nm sterke 4.4 liter V8 pal achter het hoofd. Hierdoor geeft de snelheidsmeter al na drie tellen 100 km/h aan. En vanaf de zomer kan je van deze prestaties genieten met de wind wapperend door je haren. Dit is de Noble M600 Speedster.

Herinner je hem nog? De foto die Noble uitbracht van een dakloze M600? Na twee en een half jaar komt er dan eindelijk een vervolg op dit verhaal. Noble heeft plannen om rond de zomer de M600 Speedster te produceren. Feitelijk gaat het hier niet om een volwaardige cabriolet maar een targa. Een noodzakelijk kwaad omdat de V8-middenmotor geen ruimte overlaat om het dak naar achteren te laten wegklappen. En dat is enkel positief. Waarom? Nou, zo'n vouwconstructie betekent meer gewicht, wat de prestaties niet ten goede komt. Noble zegt dan ook met trots dat het gewicht van ruwweg 1.200 kg zo goed als onveranderd is.

Jankert
Dit lage gewicht is voor menig supercar-bouwer onbereikbaar waardoor de Engelsman lichter is dan bijvoorbeeld een Ferrari 458. Die moet 1.380 kg meeslepen. Zodoende dat de M600 tijdens een sprintje velen van zijn concurrenten in hu hemd zet. Ook bij de M600 Speedster draait het daarom. En natuurlijk om het ongefilterde gejank van de achtcilinder natuurlijk.

Gerelateerde artikelen

Noble presenteert suïcidale M600 SVR

Autonieuws
Dit is de waanzinnige Noble M600 SVR
> Artikel lezen

Nieuwe Noble M600 dan eindelijk klaar

Autonieuws
Nieuwe Noble M600 dan eindelijk klaar
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.