Autonieuws

Genève decor voor 'spannende Lotus'

De aankondiging van een nieuwe Lotus is altijd een brenger van blij nieuws. Tijdens de Autosalon van Genève, begin maart, staat dat te gebeuren. Dat heeft de topman van het Britse sportautomerk, Jean-Marc Gales, bekendgemaakt tijdens het presenteren van de (positieve) jaarcijfers van zijn werkgever.

Lotus komt slechts sporadisch met autonieuws, en als het dat brengt zit er helaas regelmatig een rouwrandje aan. Hoe anders is dat nu. Oké, maar liefst een vierde van het personeel heeft ervoor zijn baan zien verliezen als onderdeel van een saneringsprogramma, maar intussen lijkt het erop dat die spijtige actie Lotus sterker uit een moeilijke strijd heeft gehaald.
Na jarenlang uiteenlopende berichten over een ongezonde bedrijfssituatie, liet CEO Jean-Marc Gales recent met gepaste trots weten dat zijn werkgever in 2014 maar liefst 54% meer auto's verkocht. Lotus bouwde er vorig jaar 1.565, tegen 1.014 stuks een jaar eerder. Bovendien is het aantal dealers met 25 bedrijven toegenomen naar 163 wereldwijd. Nog voor het aanbreken van 2016 moeten dat er 210 zijn.

Nieuwe model
Lotus lijkt dus weer een rooskleurige toekomst tegemoet te gaan. Maar dat heeft enkel kans van slagen wanneer er op z'n tijd een nieuw of gefacelift model wordt gepresenteerd. In Genève staat dat dan ook te gebeuren, en hoewel Lotus verder hierover niets kwijt wil, heeft het er alle schijn van dat het gaat om de vernieuwde Evora. Die was immers al eens aangekondigd. Of de Exige S hierin mee wordt gezogen is niet bekend. Maar ook deze helleveeg staat binnenkort op de planning voor een opfriskuur.

Gerelateerde artikelen

Lotus Evora GT430: niet de snelste, wel de lekkerste

Autonieuws
Slechts 60 keer Lotus Evora GT430
> Artikel lezen

Eerbetoon: Lotus Exige Cup 430 Type 25

Autonieuws
> Artikel lezen

Lotus Exige Sport 410 kan er eigenlijk niet meer bij

Autonieuws
> Artikel lezen

Lotus Exige verder uitgemolken als Cup 430

Autonieuws
> Artikel lezen

Lotus Exige 380 is de allersnelste ooit

Autonieuws
> Artikel lezen

Dikke Porsches pesten met Lotus Exige 350 SE

Autonieuws
Dikke Porsches pesten met Lotus Exige 350 SE
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.