Autonieuws

Ford Mustang Convertible kopen? Ga in België wonen!

Daags na het bekendmaken van de prijzen voor de nieuwe Mustang Fastback doet Ford nu hetzelfde van de Convertible-variant. Waarom ze zo kort na elkaar apart gecommuniceerd worden is ons een raadsel, maar plaatsvervangende schaamte – buiten de schuld van Ford om – heeft er misschien een beetje mee te maken.

Voor het eerst in de geschiedenis is de Ford Mustang via het officiële Europese dealerkanaal verkrijgbaar. Een heugelijk feit dat aan de orde is vanaf komende zomer. Maar tegelijkertijd is de kans aanzienlijk dat de fameuze ponycar, zelfs in z'n nieuwe gedaante, een zeldzaamheid op de Nederlandse wegen blijft. De auto is namelijk aan de prijzige kant. De Convertible nog meer dan de Fastback. Al helemaal als V8-model en met automaat. Met de betwistbare dankbetuiging aan de CO2-taks die in ons land geldt.

Buitensporige meerprijs
De prijzen van de nieuwe Mustang Fastback vind je hier. Wie liever opteert voor de Convertible raakt minstens € 59.695,- armer. De aandrijflijn bestaat dan uit een 314 pk sterke 2.3 liter viercilinderturbo, gekoppeld aan een handbak. Dat is een pittige prijs maar nog te doen. Hierna gaat de prijslijn bijna verticaal omhoog. Zo is een automaat op je nieuwe Mustang misschien wel de duurste ooit. De meerprijs bedraagt – hou je vast – liefst € 12.000,-. Nagenoeg allemaal opcenten.
Bij de Mustang Convertible 5.0 V8 is de meerprijs voor de automatische versnellingsbak een stuk milder met € 2.000,-. Maar er viel dan ook niet veel meer te verliezen bij dit topmodel. De vanafprijs (dus met handbak) is immers al buitensporig hoog, namelijk € 116.195,-. Opnieuw vanwege de CO2-taks. Ter vergelijk: in België betalen ze slechts 46 mille voor exact dezelfde auto.

Gerelateerde artikelen

Shelby 1000: Ford Mustang met meer dan 1.000 pk

Autonieuws
Shelby 1000: Ford Mustang met meer dan 1.000 pk
> Artikel lezen

Ford doet geheimzinnig rond Bronco en Shelby GT500

Autonieuws
> Artikel lezen

Ford Mustang Bullit: brullend eerbetoon aan Steve McQueen

Autonieuws
Ford Mustang Bullit
> Artikel lezen

Hoe de originele Ford Mustang 'Bullit' een goed bewaard geheim bleef

Autonieuws
> Artikel lezen

Gefacelifte Ford Mustang scheurt Europa binnen

Autonieuws
Ford Mustang
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.