Autonieuws

Nieuwe instapper 5-deurs Mini maakt zichzelf overbodig

Een Mini zal wellicht wel nooit een koopje van de week zijn. Maar geduld wordt vaak beloond voor wie toch graag een Mini wil rijden. Ook nu, nu MINI van de vijfdeurs Mini de One First-uitvoering heeft geïntroduceerd. Maar goedkoper betekent niet direct beter...

De One First is het nieuwe instapmodel van de vijfdeurs Mini. Afgaande op de nieuwe motor voorin de neus zal deze een Mini met zekerheid een stukje betaalbaarder maken. Je moet dan echter wel genoeg nemen met niet bijster vlotte prestaties.

Rustig aan
Onder de motorkap van de Mini One First verricht namelijk een 1.2 liter driecilinder de arbeid. En die levert een bescheiden 75 pk en 150 Nm, waarvan dat laatste al bij 1.400 toeren per minuut aanspreekbaar is. Deze cijfers zorgen ervoor dat de grote snelheidsmeter de 100 km/h aanwijst na 13,4 seconden. Zaak is dan wel dat de handbak snel en adequaat wordt bediend, anders ben je zo nog een tel of twee langer onderweg deze snelheid te bereiken. Als verbruik wordt een gemiddelde van 5,2 l/100 km opgegeven en het model stoot 121 gram aan CO2 per gereden kilometer uit.

Slecht nieuws
Echter zit er wel een addertje onder het gras. Wellicht is het je al opgevallen, maar deze nieuwe motor is niet zo zuinig als onze huidige instapper. Daarom heeft de Nederlandse importeur van dit model afgezien, waardoor hij aan ons voorbij gaat.

Gerelateerde artikelen

MINI Electric Concept: geruisloze stadsrakker

Autonieuws
> Artikel lezen

MINI 5-deurs: wat voegen die 2 deurtjes toe?

Autotests
MINI 5-deurs
> Artikel lezen

MINI Hatchbacks en Cabrio bijgepunt en zuiniger

Autonieuws
> Artikel lezen

'Mid cycle impulse' voor MINI 5-deurs op til

Spyshots
> Artikel lezen

Moderne MINI brengt ode aan vroegere 1275 GT

Autonieuws
> Artikel lezen

Elke MINI een John Cooper Works met 'OABJCW'

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.