Autonieuws

Dit kost de nieuwe Ford Mustang!

Ford Nederland is er uit wat de nieuwe Mustang moet kosten. Snel bestellen betekent vanaf deze zomer rijden.

Om maar met de deur in huis te vallen: instappen kan vanaf € 55.195,- en voor dit geld rijd je de Mustang Coupé (of Fastback zoals Ford het liever wil) voorzien van de 2.3 liter Ecoboost-viercilinder met 314 pk. De tweede, sterkste en meteen ook laatste motorkeuze is de 5.0 liter V8. Deze schopt het tot 418 pk en drinkt – uiteraard – ook benzine. Stiekem hoort deze krachtbron natuurlijk in elke Mustang, echter vanwege z'n vraagprijs zullen de meeste Nederlandse kopers dat voor lief nemen. De V8 is namelijk tweemaal zo duur als de 2.3 Ecoboost, om precies te zijn begint de pret met deze wilde pony pas bij € 112.195,-. Met automaat kost 'ie zelfs nog eens tweeduizend euro meer. Goedkoper automaat rijden is evenwel mogelijk; de 2.3 Ecoboost Automaat is er vanaf € 68.695,-. Snelle rekenaars hebben dan al gemerkt dat de meerprijs voor de automatische transmissie liefst € 13.500,- bedraagt. Met dank aan de CO2-taks.

Uitrusting

De nieuwe Ford Mustang is verkrijgbaar met een handmatige of automatische transmissie met zes versnellingen en is standaard voorzien van onder meer 19 inch velgen, Xenon-koplampen, LED-achterlichten en een diffuser aan de achterkant. Bovendien omvat de standaarduitrusting gescheiden klimaatregeling, een audiosysteem met negen luidsprekers en een SYNC 2-connectiviteitssysteem met 8-inch touchscreen en spraakbesturing.
Tot de opties behoren zoal stoelverwarming met stoelventilatie, Premium 19 inch lichtmetalen velgen met Luster Nickel-afwerking, Recaro-sportstoelen en Premium Audio. Ook kan er gekozen worden uit tien exclusieve kleuren, waaronder Competition Orange en drielaags Triple Yellow.

Ford Stores
Het is voor het eerst dat de Mustang officieel verkocht wordt via Europese Ford-dealers. Eerst bewonderen kan echter enkel bij de specifieke Ford Stores, waarvan de eerste binnenkort zullen worden geopend in Amsterdam en Zaandam. In totaal worden er in 2015 in ons land zeven Ford Stores geopend.

Gerelateerde artikelen

Ford Mustang Bullit: brullend eerbetoon aan Steve McQueen

Autonieuws
Ford Mustang Bullit
> Artikel lezen

Ford doet geheimzinnig rond Bronco en Shelby GT500

Autonieuws
> Artikel lezen

Shelby 1000: Ford Mustang met meer dan 1.000 pk

Autonieuws
Shelby 1000: Ford Mustang met meer dan 1.000 pk
> Artikel lezen

Gefacelifte Ford Mustang scheurt Europa binnen

Autonieuws
Ford Mustang
> Artikel lezen

Hoe de originele Ford Mustang 'Bullit' een goed bewaard geheim bleef

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.