Autonieuws

Straks de meeste 911's een 'Turbo'

De auto-industrie staat onder grote druk om steeds efficiëntere modellen te fabriceren. Ook Porsche moet daarvoor zwichten, met als gevolg dat bijna alle 911-modellen in de nabije toekomst zijn voorzien van een turbo. Dat heeft Wolfgang Hatz, het hoofd van Research & Development, verteld in een interview.

De 911 Turbo gaat straks dus anders heten. Dat kan haast niet anders. En daarmee wordt het zoveelste heilige huisje van de auto-industrie gesloopt. Is dat erg? Nou ja, het is vooral sneu dat een iconische modelnaam omwille van de bijna ziekelijke drang naar alsmaar schonere auto's een nekschot krijgt toebedeeld. Vooral voor de liefhebbers. Anderzijds, het is zo'n dag waarvan je wist dat 'ie zou komen, dus je erop voor kon berijden.

Traan met een lach
Maar elke 911 een turbo biedt ook prestatiegerichte voordelen. Meer pk's bijvoorbeeld in combinatie met een grotere bruikbaarheid tijdens alledag. Bovendien is de slimme auto-industrie inmiddels zo bekwaam met drukvulling dat het het authentieke, hoogtoerige karakter van een atmosferische motor kan nabootsen door finetuning. De nieuwste BMW M3 is daarvan een goed voorbeeld.
Overigens zwichten niet alle 911's onder de druk van overkoepelende EU-instanties. Gelukkig ontkomt de GT3 RS aan de milieubewuste tensie en tegelijkertijd zal hij de beschikking krijgen over een geheel nieuw atmosferisch motorblok. Oftewel, net als de binnenkort te onthullen 911 GT3 RS.

Meer goed nieuws
In hetzelfde gesprek liet Hatz tevens weten dat we inderdaad een Cayman GT4 mogen verwachten. De onthulling staat nog voor 2015 gepland, maar wanneer precies wilde hij niet kwijt. Daarnaast zal de Boxster een vergelijkbare behandeling ondergaan maar hij zal minder circuitgericht zijn dan de Cayman.

Gerelateerde artikelen

Verbeterde Porsche 911 GT3 RS is een giftig ding

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche 911 GT3 RS 'vliegt' over de Ring in 6:56,4

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche 911 GT3 Touring Package schitterend vereeuwigd

Autonieuws
> Artikel lezen

Weissach op 911 GT3 RS: $ 18.000 voor 18 kg

Autonieuws
> Artikel lezen

Nu alle details van Porsche 911 GT3 RS

Autonieuws
> Artikel lezen

'74 Porsche 911 RSR 2.1 Turbo jaagt op miljoenen

Autonieuws
'74 Porsche 911 RSR 2.1 Turbo jaagt op miljoenen
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.