Autonieuws

Alfa Romeo Giulia toont zichzelf deze zomer

Je zou er bijna niet meer aan denken. De NAIAS in Detroit heeft namelijk al zijn schatten al vrijgegeven, maar toch is daar alsnog een zeer belangrijk nieuwsfeit naar buiten gebracht. Fiat-Chrysler CEO Sergio Marchionne onthulde namelijk de datum waarop de langverwachte opvolger van de 159 wordt onthuld: de Giulia.

Nadat de Alfa Romeo 159 voor het laatst van de band rolde gaf de kalender september 2011 aan. Sindsdien wachten we op een opvolger. Zijn naam, Giulia, werd tussentijds in de wandelgangen gefluisterd en een eerste computerillustratie hebben wij eveneens reeds gepubliceerd. Maar nu is het officieel: 24 juni 2015 staat omcirkeld in onze agenda. Tijdens het vieren van het 105ste jaar van Alfa Romeo zal de nieuwe Giulia worden onthuld.

Motoren
De Italiaanse middenklasser zal worden geleverd met diverse benzine- en dieselmotoren. De zelfontbrander betreft een 2.2 liter viercilinder, wiens vermogen tussen de 135 en 210 pk zal komen te liggen. De benzinemotoren zijn een 2.0 liter viercilinder met een vermogen tussen de 180 en 330 pk of een 2.9 liter V6 met twee turbo's. Dat die laatste tot hoge prestaties komt, is bekend. Dit blok kennen we immers uit de Maserati Ghibli en Quattroporte, waarin het 480 pk ontwikkelt.

Gerelateerde artikelen

Is dit de opvolger van de Alfa 159, de Giulia?

Autonieuws
Alfa Romeo Giulia in de kijkdoos
> Artikel lezen

Alfa Romeo werkt hard aan 159-opvolger

Autonieuws
Alfa Romeo werkt hard aan 159-opvolger
> Artikel lezen

Mogelijk in 2017 al de Alfa Romeo Giulia Sportwagon

Autonieuws
Alfa Romeo Giulia Sportwagon: een preview
> Artikel lezen

Snelste Alfa's eren Nürburgring met speciale editie

Autonieuws
Snelste Alfa's eren de Nürburgring
> Artikel lezen

Slechts 100 stuks: Chronoswiss Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.