Autonieuws

Officieel: de SsangYong Tivoli

Nabij Rome ligt een schitterende stad genaamd Tivoli. Tivoli is onder meer de plaats waar het Concours d'Elegance Villa d'Este jaarlijks plaatsvindt, een prachtig amfitheater staat en bovendien zijn talloze parken, theaters en zelfs voetbalstadions over de gehele vernoemd naar Tivoli. Aan dat rijtje voegt het SsangYong nu ook een auto toe.

Toen SsangYong de eerste foto van de Tivoli de wereld in slingerde waren wij op zijn zachtst gezegd niet onder de indruk. De conceptcars, en dat waren er nogal wat, hebben de lat vrij hoog gelegd. En bovendien, als je je auto vernoemd naar een stad als Tivoli dan verwacht je een schoonheid. Oké, dat is als je het ons vraagt niet helemaal gelukt. Het is geen lelijk eendje zoals menig andere SsangYong, maar om nu de vergelijking met Tivoli te maken?

Europa veroveren
De verwijzing naar die Italiaanse stad maakt SsangYong's ambities overduidelijk: ze willen Europa veroveren. En ze mikken daarmee meteen op het meest snel groeiende segment van dit decennium: de compacte crossover. De Tivoli zal dan ook zijn concurrenten moeten zoeken in de vorm van de Renault Captur, Peugeot 2008 en Nissan Juke. Niet de minste! We kunnen nu al inschatten dat SsangYong dan een heel scherpe prijs moet gaan bieden om die concurrentie aan te kunnen. Maar of dat lukt?

Benzine- en dieselmotor
Het motorengamma bestaat uit een 1.6 liter viercilinder benzine- en dieselmotor. De diesel heeft verder nog onbekende specificaties, maar van de benzinemotor laat SsangYong al weten dat deze 126 pk sterk is. Hij mist overigens wel een turbo waardoor wij vrezen voor zijn uitstoot en dus zijn belastingnadeel. En ja, daarmee ook zijn prijs. Ook het verbruik van 1 op 12 geeft weinig hoop op een positieve uitkomst daarvan.

En dus?
We zijn niet al te optimistisch zoals je al wel hebt gemerkt. Maar dat komt omdat we in het verleden hebben gezien dat SsangYong best wil, maar gewoon niet voldoende om handen heeft om potten te breken. En de genoemde concurrenten zijn zo sterk dat je wel van heel goede huize moet komen om daar tegenop te kunnen boksen. Sorry SsangYong.

Gerelateerde artikelen

SsangYong met Tivoli XLV en SIV-2 in Genève

Autonieuws
SsangYong met Tivoli XLV en SIV-2 in Genève
> Artikel lezen

Prijzen SsangYong Tivoli bekendgemaakt

Autonieuws
SsangYong Tivoli
> Artikel lezen

Eerste foto SsangYong Tivoli alias X100

Autonieuws
Eerste foto SsangYong Tivoli alias X100
> Artikel lezen

Laatste conceptfase bereikt voor SsangYong XIV

Autonieuws
SsanYong XIV conceptcars zoveelste voorbode voor X100
> Artikel lezen

SsangYong reist met twee SUV's naar Frankfurt

Autonieuws
> Artikel lezen

SsangYong varieert op nieuwe Tivoli

Autonieuws
SsangYong varieert op nieuwe Tivoli
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.